Πείνασες; Σπάσε Καρύδια!

Στο πρωινό με γιαούρτι και μέλι, στο γεύμα μέσα στη μαρουλοσαλάτα, ακόμη και σκέτα σαν σνακ, τα καρύδια μπορούν να φαγωθούν όλες τις ώρες της ημέρας και μάλιστα προσφέρουν πολλά δώρα στον οργανισμό μας.

Το λίπος που περιέχεται σε 100 γραμμάρια ψίχας καρυδιού, είναι 68,5 γραμμάρια. Μη σε τρομάζει όμως αυτός ο αριθμός. (Υπάρχει περίπτωση να γίνεις παχύσαρκη από τα πολλά καρύδια; Εμείς πάντως, δεν θα σε πιστέψουμε). Περίπου το 70% του λίπους είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα καθώς και τα ω-3 λιπαρά τα οποία βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης αλλά και την πιθανότητα εγκεφαλικού.καρυδια-μυστικα-υγειας-womanoclock-1

Πιο συγκεκριμένα, επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι με την κατανάλωση καρυδιών ρυθμίζεται το βάρος μας και επίσης μικραίνουμε τις πιθανότητες να νοσήσουμε από διαβήτη! Όσο για την βιταμίνη Ε που χρειαζόμαστε για τέλειο δέρμα, το καρύδι την έχει σε πλεόνασμα.

Εκτός από τα παραπάνω, ο φαρμακευτικός αυτός καρπός, περιέχει βιταμίνη B6, μαγνήσιο αλλά και ασβέστιο, που σημαίνει ότι το καρύδι είναι ένας σπουδαίος σύμμαχος για γερά κόκκαλα!

Τικ τακ, κάνει η καρδιά.

Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών, τα καρύδια συμβάλλουν στη ρύθμιση της χοληστερόλης καθώς και στην ομαλή λειτουργία των αρτηριών. Αποτέλεσμα; Προλαμβάνουν τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια

Καρκίνος (μακριά από ‘μας).

Λίγα καρύδια την ημέρα, μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού, χάρη στα μαγικά ω – 3 λιπαρά! (Σκέφτεσαι ακόμα τις θερμίδες;)

Tip: Τα καρύδια όπως και οι περισσότεροι καρποί, δίνουν το 100% της ευεργετικής τους δράσης όταν τρώγονται ωμοί.

Ήξερες ότι… Η Κίνα είναι πρώτη στον κόσμο σε παραγωγή καρυδιών. Ακολουθούν οι Η.Π.Α., το Ιράν, η Τουρκία και η Ουκρανία. Η έκταση που καταλαμβάνει στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 700.000 στρέμματα, ενώ η ετήσια παραγωγή καρυδιών αγγίζει τους 25.000 τόνους.