Ιδιαίτερες Σαλάτες για το Γιορτινό Τραπέζι!

Συνήθως οι σαλατες, είναι το πιο βαρετό πιάτο. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να περάσουν στο κυρίως φαγητό, παρακάμπτοντας τη σαλάτα παρ’ όλο που η κατανάλωσή της είναι υποχρεωτική για τον οργανισμό και μάλιστα στα δύο βασικά μας γεύματα.

Όμως, με λίγη φαντασία και καλή διάθεση, μια σαλάτα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις τόσο οπτικά όσο και γευστικά. Διάβασε τι μπορείς να κάνεις για να είναι οι σαλάτες σου… ανάρπαστες!

Σαλάτα με μαρούλι… και όχι μόνο!

Το μαρούλι μπορείς να το ταιριάξεις με πολλές γεύσεις. Εμείς προτείνουμε μέσα στη σαλάτα σου να προσθέσεις ρόδι, πράσινο μήλο, ραπανάκι, καρύδια, κουκουνάρι και σταφίδες. Προσθέτεις ξύδι, αλάτι, λίγο λάδι και έχεις μπροστά σου την πιο χρωματιστή και γευστική σαλάτα που έχεις δοκιμάσει!

Μακαρονοσαλάτα

σαλατες-με-ζυμαρικα-womanoclock
Σαλάτα ζυμαρικών

Τα ζυμαρικά που ταιριάζουν περισσότερο σε σαλάτα, είναι οι πένες ή οι βίδες. Βράσε τα μακαρόνια σου, και κόψε σε μικρά κομμάτια ντομάτα και αγγούρι. Μπορείς να προσθέσεις κυβάκια φέτας, ελιές ή κάπαρη. Γευστικό κρύο πιάτο που τρώγεται και ως κυρίως, με μεγάλη διατροφική αξία!

Πατατοσαλάτα

Εύκολη και πολύ γευστική. Θα χρειαστείς βραστές πατάτες, τόσες όσες χρειάζεσαι για τα μπωλ σου. Τσιγαρίζεις λίγο μπέικον μέχρι να μπορείς να το κόψεις σε μικρά κομματάκια. Προσθέτεις κομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ρόκα, προαιρετικά τριμμένο τσένταρ (όσο είναι ακόμη ζεστές οι πατάτες) ακόμη και κρουτόν.

Για την σως, θα χρειαστείς την κλασική βινεγκρέτ μουστάρδας: μισό κουταλάκι μουστάρδα, 4 κουταλιές ξύδι και αρκετό ελαιόλαδο. Περιχύνεις τη σαλάτα σου και έχεις το πιο νόστιμο πιάτο.

Τονοσαλάτα

σαλατες-womanoclock
Τονοσαλάτα

Από τις πιο δημοφιλείς σαλάτες. Θα χρειαστείς τόνο φυσικά και μπόλικη πρασινάδα, όπως μαρούλι και ρόκα. Μέσα στο μπολ μπορείς να προσθέτεις καλαμπόκι, ελιές σε φέτες, ξερό ή φρέσκο κρεμμύδι και νερόβραστα μαυρομάτικα φασόλια. Προαιρετικά μπορείς να βάλεις και ένα καρότο σε μικρά κομμάτια.

Περιχύνεις με ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο τα οποία έχεις ανακατέψει μαζί.