Όταν η Μοναξιά σου Χτυπάει την Πόρτα.

Αν έχεις την εντύπωση ότι μόνο εσύ δεν μπορείς να βρεις έναν άνθρωπο να μοιραστείς τη ζωή σου, σε πληροφορούμε ότι κάνεις λάθος. Ενδεχομένως να είσαι η τελευταία ελεύθερη της παρέας, κοιτάζοντας όμως γύρω σου, θα συνειδητοποιήσεις πόσες γυναίκες κυκλοφορούν εκεί έξω μόνες.

ειμαι-μονηΊσως οι φίλες σου, προσπαθώντας να σε βοηθήσουν για να βρεις τις αιτίες που κοιμάσαι μόνη τα βράδια, να σου δίνουν συμβουλές: όπως να περιποιείσαι περισσότερο τον εαυτό σου, να βγαίνεις λίγο παραπάνω μήπως συναντήσεις σε κάποιο μπαρ το άλλο σου μισό, ακόμα και να ρίξεις λίγο τα στάνταρ σου και να ξανασκεφτείς εκείνον τον γλυκούλη που του ρίχνεις μερικούς πόντους.

Τι συμβαίνει όμως αν τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει;

Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να παίζει ρόλο η ίδια η εποχή; Υψηλότατα ποσοστά ανεργίας σε νέους άνω των 30, επαγγελματική ανασφάλεια, εύκολο και γρήγορο sex. Πού καιρός και διάθεση για ρομαντισμό…

Παράγοντας τύχη: θυμήσου τα love stories των φίλων σου. Συνήθως ακούμε για ιστορίες είτε από τον χώρο εργασίας, είτε από κοινές παρέες. Αλλά και πάλι, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πού και πότε θα γνωρίσεις την νέα σου σχέση. Επίσης μην ξεχνάς ότι ορισμένα πράγματα συμβαίνουν για κάποιον λόγο. Κάτι που βιώνεις αυτή τη στιγμή ως αρνητικό, μακροπρόθεσμα μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο.

Τι να κάνεις.

  • Αρχικά, βάλε σωστές προτεραιότητες στη ζωή σου και ειμαι-μονη-δεν-εχω-κανενανευχαριστήσου την καθημερινότητά σου. Συνήθως
    κάνουμε το λάθος να θεωρούμε
    δεδομένα τα πιο σημαντικά πράγματα, όμως δεν είναι έτσι. Τη ζωή μπορείς να την ζήσεις, όμως δεν μπορείς να την προβλέψεις.
  • Αγάπησε τον εαυτό σου και προσπάθησε κάθε μέρα να γίνεσαι όλο και καλύτερη. Έχεις υποχρέωση να περιποιείσαι το σώμα σου και να φροντίζεις για την καλή υγεία του.
  • Πέρνα καλά μαζί σου! Πολύ σημαντικό πράγμα το να γνωρίζουμε πώς να περάσουμε όμορφα ακόμη και μόνοι μας. Αν δε θέλεις να κάνεις παρέα σ’ εσένα, γιατί να θέλει κάποιος άλλος
  • Προσπάθησε να αποβάλλεις τα αρνητικά συναισθήματα. Όταν για παράδειγμα βλέπεις στον δρόμο ένα ζευγαράκι, αντί να στεναχωριέσαι που εσύ είσαι μπουκάλα, εστίασε απλώς στην όμορφη εικόνα που αντικρίζεις. Άσε που ό,τι νιώθουμε επηρεάζει κατευθείαν το πρόσωπο και το δέρμα.
  • Δώσε σημασία στο τι θα δώσεις, όχι στο τι θέλεις να πάρεις και κάνε τους ανθρώπους γύρω σου να χαμογελούν. Δοκίμασε να κεράσεις τη γειτόνισσα λίγο από το κέικ που έφτιαξες, να χαρίσεις στη φίλη σου εκείνο το κραγιόν που δεν έχεις βάλει ποτέ ακόμα και να ξεκινήσεις εθελοντισμό. Το κλειδί όμως γι’ αυτό είναι να το επιθυμείς πραγματικά. Δε φαντάζεσαι τη θετική ενέργεια που θα εισπράξεις.Για να καταλήξουμε:Η ζωή δεν είναι αυτό που θέλεις, αλλά αυτό που έχεις. Απόλαυσε την καθημερινότητά σου και είναι σίγουρο ότι την κατάλληλη στιγμή, ο έρωτας θα χτυπήσει την πόρτα σου!