Για Γερά Νεύρα: Ο Ένας σου Βρωμάει κι ο Άλλος σου Ξινίζει. Γιατί;

Είσαι τόσο καιρό χωρίς σύντροφο, που σχεδόν το έχεις συνηθίσει. Γνωρίζεις μεν άντρες, ούτε ένας όμως δεν στάθηκε ικανός να κερδίσει την καρδιά και το μυαλό σου. Κι όμως, είναι στιγμές που κάτι σε τρώει μέσα σου: Μήπως τελικά εσύ είσαι η περίεργη;

Ποτέ μα ποτέ μην κάνεις αυτή την ερώτηση στις φίλες σου: Είτε σ’ αγαπούν πάρα πολύ και δεν μπορούν να διακρίνουν καθαρά τις παραξενιές σου είτε φοβούνται να σου πουν την αλήθεια πρώτον για να μη στεναχωρηθείς και δεύτερον για να μην τσακωθείτε.

Χωρίς να έχουμε πρόθεση να σε πληγώσουμε, διάβασε τα παρακάτω μήπως βρεις το λάθος!

«Θέλω να είναι ψηλός και κούκλος». Ναι, ο ιδανικός άντρας κάπως έτσι είναι συνήθως. Στα Άρλεκιν. Όχι ότι δεν υπάρχουν και ωραία αγόρια, εννοείται. Αλλά και πάλι, τι πιθανότητες έχεις να συναντήσεις ένα τέτοιο πλάσμα, που να σε θέλει κι από πάνω; Τώρα, αν είσαι 1.80, έχεις αντικειμενικά υπέροχο πρόσωπο και διαθέτεις αναλογίες μοντέλου, όντως εμφανισιακά δικαιούσαι κάτι αντίστοιχο – αν αυτό ψάχνεις. Στην περίπτωση όμως που δεν ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία, για ποιο λόγο να έχεις αυτές τις απαιτήσεις από τον υποψήφιο σύντροφό σου;

ποιον--να-διαλεξω-1Η εξωτερική εμφάνιση, είναι το τελευταίο πράγμα για το οποίο μπορείς να κατηγορήσεις έναν άνθρωπο. Ενδεχομένως κάποιος να μην αντιπροσωπεύει το πρότυπο της ομορφιάς, σκέφτηκες όμως ότι μπορεί αυτός ο άνθρωπος να έχει αναπτύξει άλλες αρετές που δύσκολα θα βρεις αλλού; Μην παραξενεύεσαι λοιπόν, όταν πολλοί άνδρες με μέτρια εμφάνιση, διαθέτουν τόσο χιούμορ, αυτοσαρκασμό, ευφυΐα και καλλιέργεια, που καταφέρνουν να κερδίζουν πραγματικά πανέμορφες γυναίκες!

«Μπες μες στο καμπριολέ». Μήπως έχεις την απαίτηση να έχει ο άλλος πλοία κι εργοστάσια; Εντάξει, εμείς το γράφουμε σε υπερβολικό βαθμό αλλά δεν απέχουμε και πολύ από την πραγματικότητα. Αν πιστεύεις ότι ο άλλος δεν μπορεί να δει την απογοήτευση στα μάτια σου όταν αντικρίζεις το παλιό του αυτοκίνητο, είσαι γελασμένη.

Αρχικά να σε καλωσορίσουμε στα χρόνια της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας. Σε δεύτερο επίπεδο, εσύ… τι προίκα δίνεις; Το να σε κοιτάζει ένας άντρας και στα μάτια του να λαμπυρίζει το διαμέρισμα που έχει αγοράσει ο πατέρας σου για τον γάμο σου, δεν πιστεύουμε ότι σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Δεν είναι άδικο λοιπόν να αντιμετωπίζεις έναν άνθρωπο απλώς σαν μια οικονομική επένδυση;

Από τη στιγμή που οι εφήμερες σχέσεις δεν σε αντιπροσωπεύουν, έχε στο μυαλό σου ότι ένας άνδρας είναι άξιος θαυμασμού όταν είναι εργατικός και μπορεί να στηρίζεται στα δικά του πόδια. Μόνο έτσι θα σου δώσει μακροπρόθεσμα το αίσθημα της ασφάλειας, το οποίο αναζητούν όλες οι γυναίκες, σε όλες τις εποχές. Αν προτιμάς να είναι επαγγελματίας άνεργος ξοδεύοντας χρήματα άλλων, αυτό είναι δικό σου θέμα. Το ζήτημα είναι κατά πόσο αυτός ο άνθρωπος θα τα βγάλει πέρα με την πρώτη δυσκολία που θα προκύψει στη ζωή του.

«Σε περιμένω στη γωνία». Προφανώς έχεις πληγωθεί και απογοητευθεί όπως πολλές άλλες γυναίκες και πολλοί άνδρες επίσης. Δε χρειάζεται όμως κάθε φορά που γνωρίζεις έναν άνθρωπο να τον περνάς από 40 κύματα ούτε να ψάχνεις το παραμικρό λαθάκι για να τον βγάλεις σκάρτο. Για παράδειγμα, μην υπολογίζεις το πόσες φορές σου τηλεφώνησε μέσα στη μέρα, αλλά τον χρόνο που βρίσκει για να τον περάσετε μαζί από κοντά. Βάλε στην άκρη τα πολλά λόγια και άρχισε να δίνεις αξία στις πράξεις των ανθρώπων.

Για να κλείσουμε, όταν βάζεις τόσους κανόνες στον έρωτα κι έχεις ανεβάσει τον πήχη τόσο ψηλά, αντιλαμβάνεσαι ότι το ποσοστό των ανδρών στο οποίο απευθύνεσαι, είναι εξαιρετικά μικρό. Το χειρότερο βέβαια, έρχεται όταν αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει πλέον να χαμηλώσεις πολύ τα στάνταρ σου. Προτού γίνει αυτό, φρόντισε να επιλέξεις έναν άνθρωπο που θα σε γεμίζει πραγματικά, ακόμη κι αν πρέπει να απαρνηθείς τα πολύτιμα τακούνια σου και τις διακοπές στην Ίμπιζα!