Μπισκότα παντός καιρού!

Είναι γευστικά, τρώγονται για πρωινό και σερβίρονται με τον καφέ ή το τσάι. Φτιάξε τα αγαπημένα μας μπισκότα βουτύρου με μια σούπερ συνταγή που θα μοσχοβολήσει το σπίτι!

Συνταγή για 80 κομμάτια.

Υλικά:

300 γραμμάρια μαλακό βούτυρο

200 γραμμάρια ζάχαρη

1 φακελάκι βανίλια με ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη βανίλια

1 πρέζα αλάτι

550 γραμμάρια αλεύρι

Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια με τη ζάχαρη, την τριμμένη βανίλια και το αλάτι μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνια, με διάμετρο περίπου τεσσάρων εκατοστών. Τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες να ξεκουραστούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στους 160 στον αέρα). Βουτυρώνουμε τις λαμαρίνες. Αφαιρούμε από τα μπαστούνια τη μεμβράνη και κόβουμε κάθετα σε στρογγυλά μπισκότα, πάχους περίπου 6 – 7 χιλιοστών. Μοιράζουμε τα μπισκότα στις λαμαρίνες και ψήνουμε στον φούρνο για 15 – 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγή δοχεία. Πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη όταν τα σερβίρετε..

μπισκοτα-βουτυρου
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΤΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Tip 1: Για περισσότερη γεύση, μπορείς να βουτήξεις τα μπισκότα αφού κρυώσουν πολύ καλά, σε ζεστή κουβερτούρα. (Ολόκληρα ή το μισό τους μέρος).

Tip 2: Μπορείς επίσης να τα αλείψεις με την αγαπημένη σου μαρμελάδα ακόμη και γλυκό του κουταλιού. Τα σερβίρεις με το extra υλικό προς τα πάνω, ή τα φτιάχνεις τύπου «σάντουιτς»!