Ακαταστασία: Μήπως γι’ αυτό έχεις Άγχος;

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, η αβέβαιη οικονομική πραγματικότητα και οι δυσκολίες στις προσωπικές σχέσεις είναι αρκετοί λόγοι για να μην μπορούμε να βρούμε την ησυχία μας.
Θέλεις στο γραφείο, θέλεις στο σπίτι, δεν καταφέρνεις να ευχαριστηθείς την εργασία σου αλλά ούτε και να χαλαρώσεις όταν το χρειάζεσαι πραγματικά. Τί συμβαίνει;

Είναι γνωστό το επιχείρημα ότι η ηρεμία ξεκινά από μέσα μας. Μήπως όμως μπορεί να μας επηρεάσει και ο προσωπικός μας χώρος; Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ακαταστασία και η έλλειψη προγράμματος στη ζωή μας, αρκούν για να αποσυντονίσουν τη σκέψη μας και να δώσουν τροφή στο αίσθημα της ανασφάλειας τόσο στους ενήλικες, όσο και στα μικρά παιδιά!

ακαταστασια-2Ο πλέον κλασικός τρόπος για αισθανθούμε πιο ήρεμοι, δεν είναι άλλος από την φροντίδα του σπιτιού μας. “Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά” λέει μια παροιμία και όπως όλες οι παροιμίες είναι απολύτως σωστή. Βρες μια ημέρα της εβδομάδας που σε εξυπηρετεί και αφιέρωνε μερικές ώρες στον χώρος σου ώστε να είναι καθαρός και τακτοποιημένος. Επίσης φρόντισε δύο φορές τον χρόνο να πλένεις τις κουρτίνες και τα καλύμματα του καναπέ, ειδικά αν καπνίζεις μέσα στο σπίτι. Όσο και να σφουγγαρίζεις, τα υφάσματα που δεν πλένονται συχνά μαζεύουν βρωμιά και σκόνη με αποτέλεσμα ο χώρος να αποκτά άσχημη μυρωδιά.

Μια και μιλάμε για το σπίτι, δώσε προσοχή στην διακόσμησή του! Επίλεξε ήρεμα χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους, λιτά σχέδια και όσο λιγότερα διακοσμητικά που “βαραίνουν” το μάτι.
Πέταξε ό,τι δεν έχεις ανάγκη: Παλιά περιοδικά κλεισμένα για χρόνια σε ντουλάπια, άχρηστες αποδείξεις αγορών ακόμη και ρούχα που δεν φοράς πια, καλό είναι να τα ξεφορτωθείς μια για πάντα. Παρ’ όλο που δεν είναι μέσα στα πόδια σου, θα νιώσεις πιο ανάλαφρη που ξεμπέρδεψες από την σαβούρα και που επιτέλους υπάρχει χώρος στα συρτάρια σου. Άσε που θα κάνεις ανακύκλωση και με τα ρούχα μπορείς να βοηθήσεις ανθρώπους που τα χρειάζονται πραγματικά.

Κάνε αυτό και για το γραφείο σου. Μείνε λίγο παραπάνω στη δουλειά womanoclockκαι στείλε στον κάδο τα περιττά χαρτιά. Για όσα χρειάζεσαι, φρόντισε να αγοράσεις ντοσιέ για να τα οργανώσεις άψογα. Μην παραλείψεις να διακοσμήσεις τον χώρο σου με κάτι που σου φτιάχνει τη διάθεση. Μια όμορφη αφίσα ή ένα μικρό γλαστράκι θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα αυξήσει την παραγωγικότητά σου (εξακριβωμένα).
Μην ξεχνάς τους λογαριασμούς! Δε μιλάμε για όταν δεν υπάρχουν τα χρήματα… Εφόσον όμως υπάρχουν, δεν είναι ανάγκη να περιμένεις την τελευταία μέρα για να εξοφλήσεις το ποσό.
Δοκίμασε να κρατάς σημειώσεις για τις υποχρεώσεις σου σε ένα ημερολόγιο. Στην αγορά μπορείς να τα βρεις σε αμέτρητα σχέδια και μεγέθη ιδανικά για την τσάντα σου. Αυτό το μαγικό εργαλείο θα σε απαλλάξει μια για πάντα από το κλασικό “κάτι έχω να κάνω αύριο αλλά δε θυμάμαι”.

Μην ξεχνάς τον εαυτό σου! Δώσε μεγάλη βάση στην καθημερινή καθαριότητα (η αρχοντιά που λέγαμε). Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το αφρόλουτρο. Διώχνει το στρες και αναζωογονεί τις αισθήσεις. Αφιέρωσε λίγο χρόνο στο δέρμα σου, φτιάξε μια φυσική μάσκα για το πρόσωπό σου (οι συνταγές μας για το μήλο και το ρόδι είναι καταπληκτικές!). Τέλος, μην παραμελείς τα άκρα σου! Το περιποιημένο μανικιούρ, είναι το κερασάκι στην τούρτα!