Κερατινη ή Botox Μαλλιων; Ποιο είναι Καλύτερο

κερατινη ή botox μαλλιων

Οι νέες τεχνολογίες στα προϊόντα μαλλιών βελτιώνονται δραστικά και μας υπόσχονται εφικτά αποτελέσματα για λαμπερά και υγιή μαλλιά. Εδώ που τα λέμε, όλες οι γυναίκες χρειαζόμαστε τέτοιου είδους θεραπείες για την αναζωογόνηση των μαλλιών μας καθώς αυτά ταλαιπωρούνται αρκετά από χημικούς, τεχνικούς και φυσικούς παράγοντες. Τα τελευταία χρόνια είδαμε την ισιωτική θεραπεία κερατίνης και τη θεραπεία του Botox μαλλιων που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα. Εσύ ποια θα διαλέξεις… κερατινη ή botox μαλλιων?

Δες το άρθρο: Όλες οι Απαντήσεις για το Μποτοξ Μαλλιων

Ποια από τις 2 όμως είναι καλύτερη και ποια τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους; Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με αυτές τις 2 τεχνικές για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις την κατάλληλη θεραπεία μαλλιών για σένα.

Τι ακριβώς κάνουν οι θεραπείες κερατίνης και botox μαλλιών

Παρόλο που είναι 2 διαφορετικές τεχνολογίες υπόσχονται και οι δύο όμορφα, υγιή και λαμπερά μαλλιά. Ακόμη, εξαλείφουν το φριζάρισμα και την ψαλίδα των μαλλιών που είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα γυναικεία μακριά ή κοντά μαλλιά. Με αυτές τις τεχνικές τα μαλλιά έχουν ένα στιλπνό αποτέλεσμα και μειώνουν δραματικά το χρόνο του styling.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ της κερατίνης και του Botox μαλλιών?

Σαν αποτέλεσμα στην ποιότητα των μαλλιών μπορούμε να πούμε ότι είναι το ίδιο. Η πρώτη και βασικότερη διαφορά μεταξύ των δύο αυτών θεραπειών είναι η χημική τους σύσταση. Η ισιωτική θεραπεία κερατίνης περιέχει Φορμαλδεΰδη… ένα από τα ποιο βλαβερά και τοξικά συστατικά που έχει χαρακτηριστεί ως ύποπτο καρκινογόνο για τον άνθρωπο από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος. Αντίθετα, το botox μαλλιών είναι Formaldehyde-free. Δε θεωρείται βλαβερό για την υγεία του ανθρώπου ή των μαλλιών καθώς δεν περιέχει αυτό ή άλλα βλαβερά συστατικά.

κερατινη ή botox μαλλιωνΗ δεύτερη διαφορά μεταξύ της κερατίνης και του μπότοξ μαλλιών είναι στο styling. Η πρώτη, δηλαδή η κερατίνη, είναι μια τεχνική για ημιμόνιμη ισιωτική μαλλιών και δεν συνιστάται για αρκετά κατεστραμμένα μαλλιά. Το μπότοξ μαλλιων λειτουργεί εσωτερικά στην τρίχα για να βελτιώσει την υφή και τον όγκο της, συνιστάται ακόμα και για πολύ κατεστραμμένα μαλλιά και δεν επηρεάζει το styling στα φυσικά σγουρά ή ίσια μαλλιά σου καθώς δε σπάει τους δεσμούς της τρίχας (οι δεσμοί της τρίχας είναι υπεύθυνοι για τον τύπο των μαλλιών σου, αν είναι σγουρά, σπαστά ή ίσια).

Ποια θεραπεία να διαλέξεις: Κερατινη ή Botox Μαλλιων?

Κερατίνη: Αν δυσκολεύεσαι να χτενίσεις τα ατίθασα μαλλιά σου και έχεις μανία με το ίσιωμα ενώ δεν ανήκεις στην κατηγορία με κατεστραμμένα μαλλιά τότε η ισιωτική θεραπεία κερατίνης είναι κατάλληλη για σένα. Θα σου δώσει ένα αποτέλεσμα με μόνιμα ίσια (για περίπου 2-3 μήνες), λαμπερά και υγιή χωρίς ψαλίδα μαλλιά. θα σου μειώσει το χρόνο του styling στο ελάχιστο και θα βελτιώσει το φριζάρισμα των μαλλιών σου.
Η ισιωτική θεραπεία κερατίνης δεν είναι κατάλληλη για φυσικά ίσια μαλλιά, κατεστραμμένα ή πολύ λεπτά μαλλιά, για εγκύους και παιδιά.

Το Botox Μαλλιών είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών ανεξαρτήτως χρώματος, ποιότητας ή σχήματος μαλλιών. Είναι ιδανική λύση ειδικά για περιπτώσεις φριζαρίσματος, ψαλίδας, κατεστραμμένων μαλλιών, πιτυρίδα, ξηροδερμία. Δεν συνιστάται μόνο στην εγκυμοσύνη.

Κλείνωντας, να πούμε ότι η διαδικασία των 2 αυτών θεραπειών είναι σχεδόν ίδια και τελειώνει με το ίσιωμα των μαλλιών με πρέσα για να “κλειδώσει” το προϊόν εσωτερικά στην τρίχα.
Η τιμή είναι επίσης περίπου ίδια καθώς η κερατίνη έχει ψηλότερο κόστος αλλά γίνεται σε μία επίσκεψη που διαρκεί περισσότερο χρόνο ενώ η θεραπεία botox μαλλιών απαιτεί λιγότερο χρόνο και έχει χαμηλότερο κόστος/επίσκεψη αλλά χρειάζεται περισσότερες από 1 επισκέψεις για να ολοκληρωθεί η θεραπεία.

2 Comments

Comments are closed