Βρες το Νυφικό Χτένισμα που σου Ταιριάζει Ανάλογα με το Σχήμα του Προσώπου σου

Όταν ξεκινούν οι γαμήλιες προετοιμασίες δεν ξέρουμε πραγματικά από που να ξεκινήσουμε. Αφού εμείς θα είμαστε το επίκεντρο της προσοχής, ας ξεκινήσουμε από μας! Μαλλιά, μακιγιάζ, νυφικό, είναι βασικά θέματα για την εμφάνιση μας. Ας ορίσουμε σημείο εκκίνησης τα μαλλιά,  δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε χτενισματα αναλογα με το σχημα προσωπου, στρογγυλό, οβάλ, τετράγωνο ή σε σχήμα καρδιάς, για να ορίσετε το χτένισμα σας.

Δείτε μερικές προτάσεις για χτενισματα αναλογα με το σχημα προσωπου:

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ

Χώρισε στη μέση τα μαλλιά σου και σχημάτισε φαρδιές μπούκλες ή κύματα, ξεκινώντας από το ύψος των ζυγωματικών και προς τα κάτω, αυτό το χτένισμα θα επιμηκύνει το πρόσωπο σου.
Όγκος στην κορυφή: Σε νωπά μαλλιά εφαρμόστε αφρό για να δώσετε όγκο και στεγνώστε με μια στρογγυλή βούρτσα. Τώρα για να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται οβάλ δώστε όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού και φορέστε ένα στέμμα που θα δώσει ύψος.
Κρατήστε τα βασικά στοιχεία από τα χτενισματα αναλογα με το σχημα προσωπου σας και πειραματιστείτε με μικρές παραλλαγές, όπως να μαζέψετε τα μισά μαλλιά πάνω ή να τα φέρετε στο πλάι.

ΟΒΑΛ

Εάν το πρόσωπο σας είναι οβάλ, τότε έχετε το ιδανικό σχήμα και μπορείτε δοκιμάσετε πολλά χτενίσματα. Μπούκλες, κύματα, κότσοι, πλεξούδες, ο,τι και αν επιλέξετε θα ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου σας. Θα σας προτείνω όμως κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε νυφικό χτένισμα. Μια μακριά γυαλισμένη αλογοουρά είναι ένα κολακευτικό χτένισμα που θα σας βοηθήσει να αναδείξετε το ωραίο σχήμα του προσώπου σας.

ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

Αν το πρόσωπο σας είναι τετράγωνο, για να ισορροπήσουμε λίγο το σχήμα πρέπει να κρύψουμε τις γωνιές. Μια ευθεία και κομψή χωρίστρα στο κεντρικό τμήμα του κεφαλιού είναι ιδανική. Δώστε όμως ιδιαίτερη προσοχή στο κούρεμα. Φιλάρετε το μπροστινό τμήμα των μαλλιών και δημιουργήστε αφέλειες μακριές, με μύτες στα τελειώματα που σβήνουν μαλακά στο περίγραμμα του προσώπου. Συστήνω ανεπιφύλακτα το παρακάτω χτένισμα της Brigitte Bardot. Μπορείτε να προσθέσετε αξεσουάρ ή ένα λουλούδι στην μία πλευρά των μαλλιών.

χτενισματα αναλογα με το σχημα προσωπου

 

ΚΑΡΔΙΑ

χτενισματα-αναλογα-με-το-σχημα-προσωπουΣε αυτό το σχήμα προσώπου τονίστε τα μάτια σας και αποφύγετε τον όγκο στα μαλλιά. Δεν θέλουμε για οποιοδήποτε λόγο να τραβήξει την προσοχή το μυτερό πηγούνι. Επίσης δημιουργήστε αφέλειες στο μπροστινό τμήμα των μαλλιών. Όχι στα χτενίσματα που έχουν όγκο στην κορυφή. Αυτό θα μακρύνει ακόμα περισσότερο το πηγούνι σας. Παίξτε με νυφικά αξεσουάρ μαλλιών ή πέπλο που θα τονίσουν άλλα χαρακτηριστικά.