6 Καθημερινά Λάθη που σε Κάνουν να Γεράσεις πιο Γρήγορα

Ακόμα και αν χρησιμοποιείς τις καλύτερες κρέμες…

Η σωστή φροντίδα του προσώπου πρέπει να ξεκινάει από αρκετά μικρή ηλικία στις γυναίκες. Αλλά ακόμα και τώρα που είσαι 30, 35 ή 40, έχεις περιθώριο να κόψεις τις καθημερινές κακές συνήθειες και να βελτιώσεις την εμφάνιση του δέρματός σου!
Ας δούμε μικρά καθημερινά λάθη (εκτός του καπνίσματος που όλες γνωρίζουμε τις βλαβερές επιπτώσεις του)- πράγματα που πολλές φορές κάνουμε και δυστυχώς επωφελούμε και επιταχύνουμε τη γήρανση του δέρματος.
Πάντως, κι αυτό είναι ένα από τα όμορφα του να είσαι γυναίκα… Πρέπει να γνωρίζεις και την παραμικρή λεπτομέρεια στη περιποίηση για να κρατάς το δέρμα σου λαμπερό και σφριγηλό!

Κυκλοφορείς χωρίς αντιηλιακή κρέμα
Είναι από τα σημαντικότερα λάθη! Η αντιηλιακή κρέμα είναι απαραίτητη για την προστασία του δέρματος από την κακή ηλιακή ακτινοβολία και είναι σημαντικό να τη φοράτε όλο το χρόνο (χειμώνα-καλοκαίρι). Είναι η πιο απαραίτητη από όποια άλλη κρέμα και αν χρησιμοποιείς. Ο ήλιος, ακόμα και όταν δε φαίνεται πίσω από τα σύννεφα, έχει βλαβερές ακτίνες για το δέρμα κυρίως του προσώπου, μπορεί να σου δημιουργήσει πανάδες και φυσικά τροφοδοτεί τη γήρανση του δέρματος.
φροντιδα προσωπου στα 35
Κοιμάσαι χωρίς να κάνεις Ντεμακιγιάζ
Όταν γυρίζουμε κουρασμένες από μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά σίγουρα είναι δύσκολο πολλές φορές να αφιερώσουμε χρόνο στο ντεμακιγιάζ. Όμως όλες γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το στάδιο. Απομακρύνει τα υπολείμματα του μακιγιάζ, τις ακαθαρσίες που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και είναι απαραίτητο για τη λάμψη και οξυγόνωση της επιδερμίδας.
Μην παρακάμπτετε αυτό το βήμα καθώς δεν παρατηρείται άμεσα η διαφορά… αλλά μία μέρα θα ξυπνήσετε θα κοιταχτείτε στον καθρέφτη και το δέρμα σας θα δείχνει θαμπό και γηρασμένο.
TIP: η εύκολη λύση όταν είμαστε κουρασμένες είναι τα μωρομάντηλα που έχουμε πάνω στο κομοδίνο μας, όμως ακόμα και μετά από αυτό πρέπει να ξεπλύνουμε το πρόσωπό μας με κρύο νερό ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αφρώδες νερό καθαρισμού (το βρίσκουμε σε μπουκάλι σε φαρμακεία)

Κοιμάσαι σε Λάθος Στάση
Το πιστεύεις; Κι όμως, αν κοιμάσαι με το πρόσωπο σε πίεση πάνω στο μαξιλάρι (στο πλάι ή μπρούμυτα) βοηθάς στη δημιουργία και ανάπτυξη πτυχώσεων στο δέρμα, οι οποίες μπορεί να μονιμοποιηθούν με την πάροδο του χρόνου (θα γίνουν ρυτίδες). Η πιο σωστή στάση ύπνου για τις γυναίκες είναι το σώμα ανάσκελα ή ελαφρά στο πλάι χωρίς το πρόσωπο να ακουμπάει με πίεση. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει σωστή κυκλοφορία αίματος και έτσι βελτιώνεται το δέρμα.

Πλένεις το πρόσωπό σου με ζεστό νερό
Είναι μία συνήθεια που δεν κόβεται εύκολα όμως το αρκετά ζεστό νερό στο πρόσωπο (και το σώμα) δημιουργεί αγγειοδιαστολή και ευθύνεται για τις ευρυαγγείες που εμφανίζονται με ευκολία στο πολύ λεπτό και ευαίσθητο δέρμα του προσώπου μας, ειδικά μετά την ηλικία των 35-40. Ένα δέρμα με ευρυαγγείες μπορεί να μας δείχνει αρκετά μεγαλύτερες από την ηλικία μας γι αυτό χρειάζεται να αλλάξουμε αυτή τη συνήθεια και να πλένουμε το πρόσωπό μας με χλιαρό προς δροσερό νερό.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι το κρύο νερό κρατάει τον οργανισμό σε εγρήγορση και κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό.
φροντιδα προσωπου στα 35
Δεν πίνεις νερό
Έχω φίλες που περνάνε μέρες και ξεχνούν να πίνουν νερό. Πραγματικά δεν ξέρω πως γίνεται αυτό! Οι ίδιες λένε ότι δεν διψάνε και έτσι το ξεχνούν. Αν αρχίσετε να πίνετε νερό μέσα σε 1 εβδομάδα θα δείτε τη διαφορά. Το νερό κάνει το δέρμα λαμπερό, ελαστικό, φρέσκο. Το σώμα μας χρησιμοποιεί το νερό για να καθαριστεί από τις τοξίνες και τα απορρίμματα.
Κανένα προϊόν περιποίησης που κυκλοφορεί στην αγορά δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το νερό. Όταν το σώμα μας αφυδατώνεται επέρχεται πολύ εύκολα η κούραση. Αυτό φαίνεται αυτόματα στο πρόσωπο μας που χάνει την φυσική του λάμψη, κάνοντας το να πρηστεί και να φαίνεται γηρασμένο. Η διαδικασία των κυττάρων εξαιτίας του αργού πλέον μεταβολισμού δεν θα ανταποκρίνεται σε τοπικές θεραπείες όπως ενυδατικές κρέμες και κρέμες ομορφιάς.

Πειράζεις συνέχεια το πρόσωπο σου
Άλλη μία κακή και ανθυγιεινή συνήθεια είναι η συνεχόμενη πίεση που δέχεται το δέρμα σου όταν προσπαθείς να ανοίξεις μαύρους πόρους και να σπάσεις σπυράκια.
Όταν σπας ένα σπυράκι, λύεται η συνέχεια του δέρματος και εισχωρούν ευκολότερα τα μικρόβια στους πόρους. Ακόμα, από την πίεση που δέχεται το δέρμα, χαλαρώνει. Έτσι μπορεί ακόμα και να επιδεινώσεις σημαντικά την εικόνα του προσώπου σου. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να προκαλέσεις στο δέρμα σου μόνιμες βλάβες και ουλές που θα δείχνουν το πρόσωπό σου πιο γηρασμένο. Η καλύτερη λύση είναι η συμβουλή και ο καθαρισμός από τον δερματολόγο σου ή τουλάχιστον πριν πειράξεις το πρόσωπό σου άνοιξε τους πόρους με ένα νωπό ζεστό πανί.