Μόδα Άνοιξη Καλοκαίρι 2015

Ας δούμε λεπτομερώς τις τάσεις Μόδας Άνοιξη Καλοκαίρι 2015. Τι θα παίξει, τι θα φορεθεί και τι παραμένει στη Μόδα για αυτή τη σεζόν.
H μόδα και αυτή τη σεζόν διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια υφάσματα και χρώματα. Εντυπωσιακοί συνδυασμοί χρωμάτων, υφάσματα διάφανα ή μη, με εκπληκτικά printed σχέδια ή μονόχρωμα, γραμμές βασισμένες στην ασυμμετρία αλλά και τη συμμετρία.
Φούστες και φορέματα σε μακριές γραμμές, αέρινες αλλά και κοντά σε Α ή στενή γραμμή. Παντελόνια σε ίσια ή καμπάνα γραμμή , αέρινες παντελόνες, εμπνευσμένα από τη δεκαετία των 70’s. Φυσικά δε λείπουν και τα κοντά σορτσάκια ακόμα και για πιο βραδινές εμφανίσεις.
Από το Woman o’ Clock, για όσες αγαπάμε τη μόδα και την παρακολουθούμε ανελλιπώς!

1) Suede (Σουέντ)
To αγαπημένο και ανανεωμένο σε ύφος σουέντ της δεκαετίας του 70, κάνει ένα δυναμικό comeback στις πασαρέλες για τη Μόδα Άνοιξη Καλοκαίρι 2015. Το βρήκαμε σε πουκάμισα, σορτς, φούστες, φορέματα, σε πανωφόρια και σακάκια της άνοιξης αλλά και σε παπούτσια και αξεσουάρ. Φορέστε το σε όλες τις γήινες, nude και κρεμ αποχρώσεις, σε σκούρο μοβ, ήπιο κόκκινο, βαθύ πράσινο.

μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2015 suede fashion womanoclock
2) Ρομαντικές δαντελένιες υφές
Ρομαντικές όπως πάντα και ιδιαίτερες, παλαιάς εποχής δαντελένιες υφές σε διάφανα και μη υφάσματα, είναι η προσεχώμενη και Focus των σχεδιαστών, τάση Μόδας Άνοιξη Καλοκαίρι 2015.

μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2015 δαντελενιες υφες womanoclock
3) Denim, Denim, και πάλι Denim
Ακόμη ένα δυναμικό comeback της δεκαετίας του 70 είναι τα jeans. Αυτό το τόσο casual και denim ύφασμα εμφανίστηκε παντού, σε όλες τις πασαρέλες και μας κάνει να ξεχάσουμε το κλασσικό φορεμένο skinny jean αντικαθιστώντας το με απλές, πιο φαρδιές casual γραμμές σε παντελόνια φορέματα και jackets.

μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2015 denim fashion womanoclock
4) Floral Patterns
Κάθε Άνοιξη είναι η εποχή για φλοράλ διάθεση. Το floral δε φεύγει από τη μόδα άνοιξη-καλοκαίρι 2015. Παραμένει και φέρνει ένα ακόμη ξεχωριστό texture: το 3D.
Αυτή τη σεζόν παρατηρούμε τα floral prints άλλωτε επάνω σε μονόχρωμο φόντο, άλλωτε σε διαφάνειες (trasparency) και άλλωτε σε artstic textures οπως είδαμε από τον οίκο Channel.

μόδα-άνοιξη-καλοκαίρι-2015-floral-womanoclock
5) Ιαπωνικά Μοτίβα και Γραμμές
Πουκάπισα, γιλέκα φορέματα και ανάλαφρα πανωφόρια που θυμίζουν κιμονό, μοτίβα επηρεασμένα από την Ιαπωνική μόδα και γραμμές από γκέισα ή σαμουράι. Κύριο χαρακτηριστικό της Japanese chic μόδας για την άνοιξη και το Καλοκαίρι 2015 είναι οι φαρδιές υφασμάτινες ζώνες (Judo Belt) που τυλίγονται γύρω από τη μέση πάνω από φορέματα ή τύπου κιμονό μπλούζες. Το είδαμε στους Οίκους Max Azria, Missoni, Alexander McQueen κ.α.

μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2015 Japanese style womanoclock
6) Ρίγα και πάλι Ρίγες (stripes)
Όχι, όχι! Εδώ δε μιλάμε μόνο για απλά και αγαπημένα ναυτικά ριγέ ή άσπρου και μαύρου. Η μόδα Άνοιξη Καλοκαίρι 2015 μας θέλει τολμηρούς με τις ρίγες. Εντυπωσιακά ριγέ με έντονες αντιθέσεις εμπνευσμένες από τα 80’s μετατρέπουν τα σύνολα σε δημιουργικά fancy αλλά και minimal κομμάτια όπως είδαμε στους οίκους DKNY, Preen, Emporio Armani κ.α.

μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2015 stripes womanoclock
7) Safari και Military fashion
Κυρίως χακί, μπεζ και γήινα χρώματα δίνουν μοναδικά look για τα συγκεκριμένα στυλ. Σίγουρα θα λατρέψετε αυτή την τάση μόδας για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2015 καθώς οι συνδυασμοί τους με άλλα χρώματα μόδας είναι εντυπωσιακές. Πρόκειται για στιλ που κερδίζουν τις εντυπώσεις και όχι άδικα καθώς ξεχωρίζουν για τη φινέτσα τους, την κομψότητά τους, αλλά και την ελκυστικότητά τους. Προσωπικά, μιας και σίγουρα θα υιοθετήσω το look, με εντυπωσίασε η πρόταση του Ralph Lauren να συνδυάσει τα neautrals του safari και του militaire με έντονο μοβ και φωτεινό κίτρινο.

moda-anoixi-kalokairi-2015-safari-military-look-womanoclock
8) Gingham Style, το καρό που Ξεχωρίζει
Γυρίζουμε ξανά το χρόνο προς τα πίσω στις δεκαετίες τέλη του ’50 με ’60 όπου το δίχρωμο κλασσικό μικρό καρό είναι πολύ chic and elegante (ειδικά σε ταγιέρ) σε ρούχα και αξεσουάρ. To gingham style ήρθε για να μείνει! Το είδαμε στην κλασσική του μορφή άσπρο-μπλε από την Diane Von Furstenberg και σε κόκκινο – άσπρο από Altuzara, σε άσπρο μαύρο από Michael Kors και Diane von Furstenberg και σε φυσική όψη του μπεζ με άσπρο από Bottega Veneta.

μοδα ανοιξη καλοκαιρι 2015 gingham style womanoclock
9) Vintage Seventies
Για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015 φόρεσε όλες τις γραμμές από τα 70’s. Καμπάνες, αέρινα printed και ανοιχτά πουκάμισα, παντελόνες, κοντά φορέματα σε Α γραμμή είναι η νέα τάση Μόδας Άνοιξη Καλοκαίρι 2015. Προσοχή όμως: η επιστροφή των 70’s, ευτυχώς δεν έφερε πίσω τα χαμηλόμεσα παντελόνια. Αντιθέτως η μέση παραμένει ψηλά που μας κολακεύει.

μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2015 vintage seventies womanoclock
10) Κοντά Μπλουζάκια
Αν γύρισες λίγο στις βιτρίνες καταστημάτων σίγουρα παρατήρησες τα κοντά μπλουζάκια. Ναι! είναι για όσες έχουν έξοχους.. μα έξοχους κοιλιακούς. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία πρόσθεσε άφοβα στην γκαρνταρόμπα σου αυτό είδος καθώς είναι εντυπωσιακό, sexy και φοριέται από το πρωί ως το βράδυ ανάλογα με το ύφος ντυσίματος.

μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2015 κοντά μπλουζάκια womanoclock
11) Διαφάνειες
Εντυπωσιακές και αποκαλυπτικές, οι διαφάνειες και τα ελαφρώς διάφανα, αέρινα υφάσματα είναι στις κορυφαίες επιλογές των δημιουργικών σχεδιαστών για τη Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2015. Τα είδαμε στους Chloe, Ralph Lauren, Badgley Mischka, Michael Kors κ.α.

μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2015 διαφάνειες womanoclock
12) Sporty και Chic Διάθεση
Εμπνευσμένες από διάσημα αθλήματα γραμμές, λες και βγήκες από Ολυμπιακούς αγώνες! Κι όμως τόσο Αθλητικά αλλά και πιο κομψά από ποτέ η Spor και ταυτόχρονα Chic εμφάνιση είναι μία κυρίαρχη τάση Μόδας Άνοιξη Καλοκαίρι 2015.

μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2015 sporty & chic womanoclock
13) Romantic and Chic Bohemian
Αυτή η πολύ φρέσκια άποψη του Romantic and Chic Bohemian έρχεται αυτή την άνοιξη 2015 στη μόδα με πολύ άνετη και απαλή ρομαντική διάθεση. Πολλοί σχεδιαστές επέλεξαν το Bohemian Chic στις collection τους όπως οι Vera Wang, Etro, Valentino, Chloe, Dries Van Noten, Joseph Altuzarra, Alberta Ferretti και Emilio Pucci

μοδα ανοιξη καλοκαιρι 2015 bohemian womanoclock
14) Κοντά Φαρδιά Παντελόνια (Culottes)
Επίσης άνετα και ευκολοφόρετα είναι τα κοντά φαρδιά παντελόνια που είναι ξανά στη μόδα. Τα είδαμε με ενδιαφέροντες συνδυασμούς και χρώματα από τις Collection Jil Sander, Armani and Gucci to Marni, Sportmax and Max Mara κ.α.

moda anoixi-kalokairi-2015 culottes womanoclock
15) Ανδρόγυνες Σιλουέτες
Μέσα σε τόση ποικιλία μόδας που βλέπουμε αυτή την Άνοιξη του 2015, δε θα μπορούσε να λείπει η ισχυρή, θηλυκή και κομψή εμφάνιση του Ανδρόγυνου Look.

moda anoixi kalokairi 2015 androgynous womanoclock
16) Ασύμμετρες Γραμμές
Οι ασύμμετρες γραμμές πήραν εντελώς νέο σχήμα… και αυτό το καλοκαίρι μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στη μόδα. Είναι casual αλλά και chic, είναι cool αλλά και sexy.

moda-anoixi-kalokairi-2015-asymmetries-womanoclock

Διαβάσατε: Μόδα Άνοιξη Καλοκαίρι 2015