ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ

 Αποκαλυπτική, μοιραία και συγκλονιστική στην ερμηνεία της θα απολαύσουμε αυτό το χειμώνα την Κατερίνα Λέχου στο Θέατρο Άνεσις!
Η αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός ενσαρκώνει στο σανίδι το ρόλο-σύμβολο της θρυλικής θεατρικής ηρωίδας Μπλανς Ντυμπουά στο «Λεωφορείο ο Πόθος», με συμπρωταγωνιστή τον Τάσο Ιορδανίδη. 
Από το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, η Κατερίνα Λέχου θα αναμετρηθεί με την πιο εμβληματική ηρωίδα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου, ενώ ο Τάσος Ιορδανίδης θα ερμηνεύσει τον μυθικό Στάνλεϊ Κοβάλσκι.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες θεάτρου στην Ευρώπη, ο Λεβάν Τσουλάτζε, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.
 
Ο κορυφαίος Θάνος Μικρούτσικος έχει αναλάβει τη μουσική σύνθεση της παράστασης. 
 
Η μετάφραση είναι του ”μαίτρ” Ερρίκου Μπελιέ ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο χαρισματικός Σταύρος Λίτινας.
 
Η Μπλανς Ντυμπουά, μια υπερευαίσθητη, ώριμη ηλικιακά, όχι όμως και συναισθηματικά, γυναίκα φτάνει εξαντλημένη και πάμπτωχη στην πόρτα της μικρότερης αδελφής της Στέλλα και του συζύγου της Στάνλεϊ Κοβάλσκι. Η Μπλανς εγκαθίσταται σχεδόν απρόσκλητη στο λίγων τετραγωνικών  φτωχικό σπίτι του ζευγαριού και επιμένει να ζει  νοσταλγώντας περασμένα μεγαλεία. Η κόντρα της Μπλανς με τον πουριτανό και σκληροτράχηλο οικονομικό μετανάστη από την Πολωνία, Στάνλεϊ, κρύβει έναν απαγορευμένο και έντονο ερωτισμό. 
 
Το αξεπέραστο έργο του Ουίλιαμς, βρίσκει μέσα από τη γεμάτη ενοχές ηρωίδα του Μπλανς και τον ”απόκληρο” κοινωνικά Στάνλεϊ οικείες αναφορές στη σύγχρονη δυτική κοινωνία: ένα κλασικό αριστούργημα, του οποίου οι ήρωες συγκινούν βαθύτατα.
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Λεβάν Τσουλάτζε
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Σκηνικά – Κουστούμια: Σταύρος Λίτινας
Εικαστική επιμέλεια: Αλίνα Αναστασιάδη
Φωτογραφία : Μελίνα Δόσιου 
 
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ :
Κατερίνα Λέχου, Τάσος Ιορδανίδης, Δημήτρης Καπετανάκος, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, Δημήτρης Διακοσάββας, Μαριάνθη Φωτάκη, Αντώνης Βαρθαλίτης
 
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη 19:30, Πέμπτη  20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:30
Θέατρο Άνεσις, Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Τηλ. 2107488881 & 2107488882
 
Διαβάσατε: ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ με την Κατερίνα Λέχου και τον Τάσο Ιορδανίδη