Bronde Μαλλια: Σε Φυσικές Ξανθές Αποχρώσεις!

bronde μαλλια

Τα bronde μαλλια που εμφανίστηκαν ως trend το χειμώνα του 2014, εξακολουθούν να είναι must και για τη φετινή σεζόν.Το bronde χρώμα στα μαλλιά, μιμείται την τεχνική Balayage( δείτε αναλυτικά) η οποία είναι μία τεχνική χρωματισμού που εδώ και χρόνια χρησιμοποιούν οι διασημότητες του hollywood. Δείτε αναλυτικά με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται το bronde look, τις φυσικές αποχρώσεις του, καθώς και σε ποια μαλλιά ταιριάζει.

Bronde Μαλλια ας θυμηθούμε τι είναι 

Το bronde μαλλια είναι ο συνδυασμός μεταξύ του καστανού και του ξανθού χρώματος των μαλλιών. Το όνομα bronde προέκυψε από το πάντρεμα των δύο χρωμάτων brown και blonde. Στην ουσία αντιγράφει ένα καλοκαιρινό φυσικό ξάνοιγμα των μαλλιών, από τον ήλιο και τη θάλασσα. Γιαυτό και οι ανταύγειες γίνονται στην εξωτερική επιφάνεια του κεφαλιού και λιγότερες εσωτερικά.

bronde μαλλια

Πως γίνεται?

Η bronde τεχνική μιμείται την Balayage η οποία είναι μία τεχνική χρωματισμού.
Εδώ και αρκετά χρόνια, οι διάσημες σταρ του hollywood εφαρμόζουν τη τεχνική balayaze στα μαλλιά τους για να αποφύγουν τα μονότονα χρώματα.

Αποχρώσεις

Όπως καταλάβαμε και από το όνομα του το bronde κατά βάση είναι ένα καστανόξανθο χρώμα και προσπαθούμε να μην ξεφύγουμε αρκετά. Γιαυτό τα βασικά του χρώματα είναι τρία, το καραμελέ, το μελί και το χρυσό. Η χρωματική βαθμίδα του Bronde ξεκινάει από το νούμερο 7 και μπορεί να ανοίξει έως τρείς τόνους, έως και το 10. Το παραπάνω ξάνοιγμα φαίνεται ψεύτικο και ξεφεύγει από την φιλοσοφία του bronde, εκτός και αν είστε φυσική ξανθιά.  Η επιλογή του χρωματικού τόνου γίνεται σε συνδυασμό με την χρωματική βάση των μαλλιών μας και με το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Σε ποια μαλλιά εφαρμόζεται?

Το bronde μπορεί να γίνει σε καστανές βάσεις η ombre μαλλιά, αρκεί να υπάρχει μια καστανή βάση για να πατήσουν οι ανταύγειες.

bronde μαλλια
.
Σε ombre μαλλιά

Η διαδικασία στα ombre είναι απλή. Προσθέτουμε λεπτές ανταύγειες καλά σβησμένες, για να καλυφθεί η απόσταση από τη ρίζα έως την αρχή του ombre. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό διότι καλύπτει στο σκούρο κενό που αφήνει το όμπρε εντελώς φυσικά.

Σε μονόχρωμα μαλλιά

Στα μονόχρωμα καστανά μαλλιά υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές ώστε να προκύψει το bronde.

Ο ένας τρόπος είναι να κάνουμε ανταύγειες στα μαλλιά και ύστερα με πιο σκούρο ρεφλέ στην ρίζα τις σβήνουμε για να μην ξεχωρίζουν.
Ο άλλος τρόπος είναι να κάνουμε ανοιχτόχρωμα φλασάκια απο τη μέση των μαλλιών έως τις άκρες ( η πυκνότητα εξαρτάται από τον κομμωτή) και στην συνέχεια συμπληρώνουμε ανταύγειες στην ρίζα με τον ίδιο τρόπο που αναφέραμε πριν. Και στις δύο περιπτώσεις αποφεύγουμε τις ανταύγειες στο εσωτερικό του κεφαλιού για να μην χάσουμε το φυσικό ύφος που θέλουμε να δώσουμε.

bronde μαλλια

Τι διαφορά έχει από τις ανταύγειες?

Πρόκειται για πολύ λεπτές ανταύγειες που ανακατεύονται και ενσωματώνονται με το φυσικό καστανό χρώμα και δημιουργούν ένα καστανόξανθο εφέ χωρίς να ξεχωρίζουν. Επιπλέον τα παιχνίδια φωτός που δημιουργούν οι ανταύγειες δεν αφήνουν να προσδιορίσεις ακριβώς τα χρώματα τους.. Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως οι ανταύγειες δεν γίνονται με την κλασσική μέθοδο που όλες ξέρουμε έως τώρα,(ξεχωρίζοντας διαδοχικά μία μία τις τούφες των μαλλιών). Οι ανταύγειες μπορεί να είναι διάσπαρτες όπως και τα φλασάκια, ή να επικεντρώνονται μόνο στην εξωτερική επιφάνεια για να επικρατήσει το καστανό και να μη χαθεί το εφέ.

bronde μαλλια

Σε ποιες ταιριάζει?

Ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες και σε όλες τις ηλικίες γιατί μοιάζει φυσικό και όχι ψεύτικο. Μπορεί
να καλύψει μεγάλη γκάμα απαιτήσεων γιατί οι τόνοι του μπορεί να είναι διακριτικοί (7, 7.3, ) εντυπωσιακοί (8, 8.3, ) έντονοι (9, 10,).

Ταιριάζει σε σγουρά μαλλιά?

Οι περισσότερες τεχνικές χρώματος των μαλλιών προβάλλονται και αναδεικνύονται μέσα από τα ίσια μαλλιά για να είναι ευδιάκριτες, όπως το ombre. Το Bronde για τον λόγο ότι δεν είναι ευδιάκριτο, το κάνει να ταιριάζει άψογα στα σγουρά μαλλιά.

 Tip για σγουρά μαλλιά
Στα σγουρά μαλλιά οι ανταύγειες μπορούν να γίνουν λίγο φαρδύτερες γιατί από φυσικού τους χάνονται και ενσωματώνονται μέσα στις μπούκλες.
bronde μαλλια