Απαλλαγή από το Τοπικό Λίπος με Κρυολιπόλυση

Η Κρυολιπόλυση είναι η μη-επεμβατική ψύξη του λιπώδους ιστού, η οποία οδηγεί στην μείωση του σωματικού λίπους, χωρίς επίδραση στους άλλους ιστούς. Η ελεγχόμενη μείωση της θερμοκρασίας των λιπαρών κυττάρων τα οδηγεί μέσω της διάσπασης τους σε φυσικό θάνατο, με αποτέλεσμα τη μόνιμη απώλεια λίπους. Η μέθοδος είναι 100% αποτελεσματική ενώ όσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα του τοπικού πάχους τόσο μεγαλύτερη η απώλεια πόντων.

Χαρακτηριστικά της κρυολιπόλυσης

Η κρυολιπολυση είναι μη επεμβατική μέθοδος.
Παγώνει τα λιποκύτταρα και προκαλεί λιπόλυση ή τη διάλυση του λίπους.
Περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός μικρού «πιάτου» με διάμετρο 3-4 εκ. κατευθείαν επάνω στο δέρμα της περιοχής που χρήζει θεραπείας.
Όταν τοποθετηθεί το «πιάτο», παγώνει αμέσως.
Η μείωση του λίπους αρχίζει να παρατηρείται στους -1oC με την τοποθέτηση του πιάτου για χρονικό διάστημα από 5 έως 20 λεπτά.
Δεν προκαλείται ζημιά σε άλλους ιστούς.
Διαλύει τα λιποκύτταρα.
Τα λιποκύτταρα αποβάλλονται μέσω φυσικής διαδικασίας από τον οργανισμό.
Αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο που δε βλάπτει τα νεύρα, τους μύες και τα οστά της περιοχής.
Η κρυολιπόλυση είναι πιο αποτελεσματική στα σημεία με έντονα προβλήματα τοπικού πάχους.

Η διαδικασία εφαρμογής της Κρυολιπόλυσης
Η διαδικασία είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί ούτε την έγχυση ουσιών στον υποδόριο ιστό ούτε την εισαγωγή καθετήρα κάτω από το δέρμα. Στην επιλεγμένη προβληματική περιοχή τοποθετείται μια κεφαλή, η οποία κάνει αναρρόφηση της λιποζώνης και επιφέρει τοπική ψύξη της μέχρι τη θερμοκρασία των -10οC. Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 20’ ανά λιποζώνη. Η σταδιακή μείωση της θερμοκρασίας επιφέρει αναλγησία και συνεπώς η εφαρμογή της κρυολιπόλυσης δεν είναι επίπονη ούτε δυσάρεστη. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σταδιακά και εμφανίζονται μετά από 30 μέρες, ενώ η επίδραση της θεραπείας αποφέρει μείωση του λίπους ακόμα και 6 μήνες μετά σε ποσοστό 25%, κατά μέσο όρο.
Ο συνολικός χρόνος εφαρμογής δεν πρέπει να ξεπερνάει την 1 ώρα ανά θεραπεία. Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος, αλλά συνήθως απαιτούνται 2 με 3 επισκέψεις.

Πόσο ασφαλής είναι η μέθοδος της Κρυολιπόλυσης;

Η κρυολιπόλυση είναι μια απολύτως φυσική, ήπια κι ασφαλής μέθοδος. Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους αφαίρεσης του λίπους δεν επιφέρει στον ιστό νεκρωτικό θάνατο μέσω χρήσης θερμότητας, εστιασμένων υπερήχων υψηλής έντασης, χημικών ή ενέσεων ουσιών. Επίσης είναι μη-επεμβατική. Μετά την εφαρμογή δεν υπάρχει πόνος ή οποιοσδήποτε περιορισμός. Δεν υπάρχουν σοβαρές ούτε μακροχρόνιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι δεν παρατηρείται δερματική χαλάρωση.

Οι άμεσες πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά την εφαρμογή της κρυολιπόλυσης συμπεριλαμβάνουν παροδική τοπική ερυθρότητα, μώλωπες και μούδιασμα του δέρματος. Εάν εμφανιστούν αισθητηριακές αλλαγές συνήθως υποχωρούν μέσα σε ένα μήνα. Η επίδραση στα περιφερικά νεύρα ερευνήθηκε και δεν μπόρεσε να αποδείξει μόνιμα επιζήμια αποτελέσματα. Ουλές, έλκη, αλλαγές στα επίπεδα των λιπιδίων του αίματος ή των ηπατικών ενζύμων δεν έχουν αναφερθεί.

πηγή: http://euzin.com.gr