Γυναικεία Ομορφιά! Πως Ορίζεται και ποια η Σχέση της με την Ψυχολογία μας;

Αλήθεια, πως ορίζεται η γυναικεία ομορφιά; Υπάρχει χρυσός κανόνας; Από την Αρχαιότητα η ομορφιά χαρακτηρίζεται με βάση τη συμμετρία και τη χρυσή αναλογία Φ στο πρόσωπο και το σώμα. Βέβαια, αυτά αφορούν την εξωτερική γυναικεία εμφάνιση και όχι τα στοιχεία της προσωπικότητας που όχι απλά ενισχύουν αλλά υπερτερούν της εξωτερικής εμφάνισης στο τελικό αποτέλεσμα.
Όλες γνωρίζουμε πως η εμφάνισή μας, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην ψυχολογία μας όσο και στον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι.

Όμως, μήπως πρέπει να δούμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά; Μήπως πρέπει να παρατηρήσουμε ότι όταν η ψυχολογία μας είναι καλή τότε είμαστε πιο ευχαριστημένες με την εμφάνισή μας και μας αποδέχονται τα πάντα γύρω μας; Μήπως τελικά να κατανοήσουμε ότι η προσωπικότητα είναι αυτή που κατά βάση χαρακτηρίζει τη γυναικεία ομορφιά; Αυτά έρχεται να μας επιβεβαιώσει μία έρευνα που έγινε για την έννοια της γυναικείας ομορφιάς.

Βάση της έρευνας , για την έννοια γυναικείας ομορφιάς, αυτή δεν ορίζεται μόνο από την εξωτερική εμφάνιση αλλά κατά βάση από τα στοιχεία της προσωπικότητας. Η έρευνα έδειξε ότι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά για την ομορφιά μιας γυναίκας είναι η αυτοπεποίθηση, η αξιοπρέπεια, η εξυπνάδα και όχι τόσο το μακιγιάζ και τα μαλλιά, που αυτά απλά συμπληρώνουν ή ενισχύουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η πλειοψηφία των γυναικών θεωρεί ότι η ομορφιά προέρχεται από την προσωπική ευτυχία και ολοκλήρωση (97%), βρίσκεται σε όλες τις ηλικίες (96%) και όλους τους τύπους γυναικών (94%) και ότι πέραν της εξωτερικής εμφάνισης περικλείει και άλλα στοιχεία όπως το πνεύμα και η προσωπικότητα (90%).

Διαβάσατε: Γυναικεία Ομορφιά! Πως Ορίζεται και ποια η Σχέση της με την Ψυχολογία μας;