Φτιάξε Μόνη σου Ενυδατική Κρέμα Προσώπου με Έλαιο Jojoba

Λοιπόν, σήμερα αποφάσισα μετά από καιρό να ξαναφτιάξω την αγαπημένη μου super ενυδατική κρέμα προσώπου με έλαιο jojoba και είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί μου είχε λείψει! Σας δίνω τη συνταγή και σας την προτείνω γιατί η υφή της αλλά και οι ενυδατικές – θρεπτικές ιδιότητές της, την κάνουν επαγγελματική. Επίσης, φτιάχνεται με σχετικά εύκολα υλικά.

Είναι μία κρέμα που έχει τις βάσεις της από την πασίγνωστη cold cream του Γαληνού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρέμα νυχτός, ως ενυδατική κρέμα χεριών και σώματος και μετά από τον ήλιο. Τα υλικά αντιστοιχούν σε ποσότητα 50 ml περίπου.

Η συνταγή  για κρέμα με έλαιο jojoba

Υλικά Α)
3 ml βούτυρο karite (αν δεν έχετε αυξήστε ελάχιστα την ποσότητα των ελαίων)
15 ml ηλιέλαιο για όλους τους τύπους (αντικαταστήστε με ελαιόλαδο για ξηρές επιδερμίδες ή με βαλσαμέλαιο για ώριμες – ευαίσθητες)
12 ml λάδι jojoba
7 ml λάδι νυχτολούλουδο (αν δεν έχετε αυξήστε την ποσότητα του jojoba κατά 7 ml)
3 κ.γ. κερί μέλισσας
10 σταγόνες βιταμίνη Ε

Υλικά Β)
30ml ροδόνερο
8 ml τζελ αλόης

Υλικά Γ)
12 σταγόνες αιθ. έλαιο της επιλογής σας – εγώ έβαλα τριαντάφυλλο και παλμαρόζα.
12 σταγόνες grapefruit seed extract (συντηρητικό)

Εκτέλεση:
Σε ένα αποστειρωμένο μπολ πυρέξ βάζετε όλα τα υλικά Α εκτός από τη βιταμίνη Ε.
Σε δεύτερο αποστειρωμένο μπολ πυρέξ βάζετε τα υλικά Β
Βάζετε τα 2 μπολ μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι με νερό σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε να ζεσταθούν τα υλικά έως ότου τα υλικά Α ομογενοποιηθούν, καθώς ανακατεύετε συνεχώς. Προσοχή! δε χρειάζεται να ζεσταθούν πολύ, γύρω στους 40ο.
Αποσύρετε τα 2 μπολ από το ζεστό νερό και προσθέστε τη βιταμίνη Ε στα υλικά Α ανακατεύοντας συνεχώς με ένα μικρό σύρμα μαγειρικής ή στο μίξερ του καφέ. Όσο ανακατεύετε τα υλικά Α προσθέστε σιγά σιγά τα υλικά Β. Όταν πετύχετε μία παχύρρευστη και λιπαρή κρέμα προσθέστε τα αιθέρια έλαια και το grapefruit seed extract (συντηρητικό).
Βάλτε την κρέμα σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι.

Tip: Η κρέμα σας έχει χρώμα λευκό. Αν θέλετε να τη χρωματίσετε προσθέστε μερικές σταγόνες φυσική χρωστική καροτένιο (πορτοκαλί) ή χλωροφύλλη (πράσινο).

έλαιο jojoba

Διαβάσατε: Φτιάξε Μόνη σου Ενυδατική Κρέμα Προσώπου με Έλαιο Jojoba