Προτάσεις για Εορταστικό Μακιγιάζ – Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά

Όλες οι προτάσεις για το  εορταστικό μακιγιάζ των Χριστουγέννων και του Ρεβεγιόν.
Διάλεξες τα ωραία σου ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, τώρα είναι καιρός να ασχοληθείς με το μακιγιάζ σου! Εδώ θα βρεις τις καλύτερες προτάσεις εορταστικού μακιγιάζ.

Μην ξεχάσεις ότι το σημαντικότερο βήμα πριν το μακιγιάζ που θα σε κάνει να λάμπεις εκείνες τις ημέρες είναι εκτός από την ψυχολογία σου, το προσεγμένο, ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα..
Άρα, ξεκίνα από τώρα τους καθαρισμούς και τις περιποιήσεις προσώπου για να πετύχεις το ιδανικό μακιγιάζ! Επίσης απαραίτητα στοιχεία για το ιδανικό μακιγιάζ είναι οι γνώσεις για τη σωστή εφαρμογή makeup και φωτοσκιάσεων (highlighting & contouring),

Εορταστικό Μακιγιάζ 1: Κόκκινα Χείλη

Συνήθως, όταν ακούμε για ένα εορταστικό μακιγιάζ, το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό μας είναι τα κόκκινα χείλη. Δικαίως το σκεφτόμαστε γιατί ένα προσεγμένο μακιγιάζ με κόκκινα χείλη έχει ταυτιστεί με τον εορτασμό από την άποψη ότι δεν είναι ένα χρώμα που εφαρμόζουμε καθημερινά. Επίσης, ένα κόκκινο κραγιόν αν συνδυαστεί με κατάλληλο μακιγιάζ μας παραπέμπει σε αστέρες του κινηματογράφου και μεγάλες ντίβες που άφησαν ιστορία.

εορταστικό μακιγιάζ

Η προσοχή σας για ένα τέτοιο γιορτινό μακιγιάζ πρέπει να πέσει, εκτός από το αψεγάδιαστο make up, στην σταθερή εφαρμογή του κραγιόν και στο eyeliner που κατά βάση αποτελούν αυτό το μακιγιάζ.
Τα μάτια παραμένουν γήινα, με μεταλλιζέ σκιές (πχ μπρονζέ, χρυσό) και ελαφριά σκίαση στην εξωτερική γωνία και την εσοχή του ματιού. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι οι σκιές μπαίνουν και στο κάτω βλέφαρο για βάθος στο βλέμμα. Μία φωτεινή σκιά στην εσωτερική γωνία του ματιού και κάτω από την εξωτερική γραμμή του φρυδιού θα δώσει την απαραίτητη λάμψη σε αυτό το απαλό μακιγιάζ ματιών.

Η εφαρμογή του eyeliner πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή καθώς θα φαίνεται έντονα πάνω από τις ανοιχτού χρώματος σκιές. Για να είστε σίγουρες ότι θα το πετύχετε, πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ ματιών, κάντε τη γραμμή με ένα μολύβι ματιών και αφού εφαρμόσετε τις σκιές, πατήστε τη γραμμή με eyeliner.

Ψεύτικες βλεφαρίδες και διακριτική χρυσόσκονη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για όλα τα εορταστικά μακιγιάζ, αν το επιθυμείτε. Τέλος, το ρουζ σε έντονο χρώμα, θα ολοκληρώσει το αποτέλεσμα.
Τιπ: Μια παραλλαγή αυτού του μακιγιάζ μπορεί να είναι ένα φούξια ή σκούρο κραγιόν αντί του κόκκινου
Για περισσότερες πληροφορίες για αυτό το μακιγιάζ δείτε:
Εορταστικό Μακιγιάζ σε 9 Βήματα – από τη Θεοχάρη Αναστασία

εορταστικό μακιγιάζ
εορταστικό μακιγιάζ
ω
εορταστικό μακιγιάζ
Chanel
Dior Grand Bal
Dolce & Gabbana

Εορταστικό Μακιγιάζ 2: Χρωματική ισορροπία σε μάτια και χείλη

Αυτό σημαίνει ότι το χρώμα που κυριαρχεί στα μάτια, θα επικρατήσει και στα χείλη. Σε αυτή την περίπτωση φροντίζουμε το χρώμα να ταιριάζει σε κραγιόν, όπως στις παρακάτω φωτογραφίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε eyeliner προσεχτικά, με τον τρόπο που αναφέραμε παραπάνω.
Tip: Αν θέλετε τα χείλη σας να είναι μεταλλικά όπως και οι σκιές των ματιών σας, αλλά δεν διαθέτετε το αντίστοιχο κραγιόν, μπορείτε να το πετύχετε αν βουτήξετε ελαφρά ένα διάφανο lip gloss στη σκιά που χρησιμοποιήσατε για τα μάτια και να το εφαρμόσετε στα χείλη – πάνω από το κραγιόν-, αρκεί η σκιά να είναι σε σκόνη.

Guerlain Liu
Odyssey the new Clarins
Isadora


Εορταστικό Μακιγιάζ 3: Έντονο μακιγιάζ ματιών

Μαγεμένη από τις προτάσεις της Mac και του Οίκου Yves Sailt Laurent για τα εορταστικά μακιγιάζ 2012, σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα σε περίπτωση που επιλέξετε ένα έντονο μακιγιάζ ματιών με άχρωμα χείλη! Η πρώτη (Mac), έχει επιλέξει ένα μακιγιάζ με σκίαση του ματιού σε γαλάζιες-γκρι αποχρώσεις με έμφαση στην εσωτερική μεριά του ματιού και έντονη τραβηγμένη γραμμή eyeliner στο κάτω βλέφαρο ενώ τα χείλη είναι άχρωμα. Η δεύτερη (Yves Saint Laurent), έχει επιλέξει ένα μπλε-μοβ smoky με τραβηγμένη γωνία και χείλη σε φυσικούς τόνους. Και οι δύο έχουν επιλέξει φωτεινά highlights που ταιριάζουν υπέροχα με τα υπόλοιπα χρώματα.
Βέβαια, υπάρχουν πολλές επιλογές για αυτό το μακιγιάζ και είναι στη δική σας κρίση αν θα αφήσετε τα χείλη άχρωμα ή επίσης έντονα. Σε κάθε περίπτωση βεβαιωθείτε ότι τα χρώματα ταιριάζουν με τα ρούχα σας.

Mac Glamour Daze
Yves Saint Laurent

 

Εορταστικό Μακιγιάζ 4: Μακιγιάζ ματιών με στρασάκια

Τέλος, αν και την καλύτερη εκδοχή τέτοιου είδους μακιγιάζ, είδαμε από τις προτάσεις του Cristian Dion Makeup για την Άνοιξη του 2013, για να μην υπερβάλουμε τόσο, μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα με μία γραμμή από στρας πάνω στο eyeliner.

Dior
Δείτε επίσης: 

Χρωματικοί Συνδυασμοί και Μακιγιάζ για Πράσινο Φόρεμα