Και του Σαλονιού… και του Λιμανιού

Βασικά, μόνο του σαλονιού, αφού σήμερα θα αναλύσουμε το αντικείμενο το οποίο όλοι βλέπουμε όταν καθόμαστε στο σαλόνι. Όχι την τηλεόραση αυτήν καθαυτή φυσικά, αλλά το έπιπλο που τη φιλοξενεί, με άλλα λόγια το σύνθετο ή το έπιπλο τηλεόρασης

Το σύνθετο είναι το πιο δημοφιλές έπιπλο της εποχής μας και αυτό για το οποίο οι σχεδιαστές επίπλων είναι πιο περήφανοι, καθώς, από πλευράς σχεδιασμού, έχει κάνει τα μεγαλύτερα άλματα σε σχέση με το πώς ξεκίνησε (νομίζω όλοι θυμόμαστε τα παλιά έπιπλα TV, θύμιζαν μάλλον παπουτσοθήκες…). Πριν καταλήξετε σε ένα σύνθετο ή έπιπλο τηλεόρασης σκεφτείτε καλά τις ανάγκες σας με βάση τον παρακάτω οδηγό που θα σας λύσει τα χέρια, και μάλιστα μακροπρόθεσμα!

1. Θα χρειαστείτε και αποθηκευτικό χώρο;Ρίξτε μια ματιά στον εξοπλισμό που, μαζί με την τηλεόρασή σας, ολοκληρώνει την ψυχαγωγία στο σαλόνι σας: αποκωδικοποιητής, DVD player, ηλεκτρονικά παιχνίδια, στερεοφωνικό, CDs, DVDs, τηλεχειριστήρια κλπ. Όλα αυτά θα πρέπει να βρουν στέγη στο ίδιο έπιπλο με την τηλεόρασή σας, και με έναν τρόπο που θα σας παρέχει εύκολη πρόσβαση. Ενδεχομένως να χρειαστείτε και ένα συμπληρωματικό έπιπλο, το οποίο θα τοποθετήσετε κοντά στο σύνθετο, για να τοποθετήσετε όλα τα σχετικά αντικείμενα.

2. Σκέφτεστε να κάνετε αναβάθμιση στο μέλλον;

Αν υπάρχει πιθανότητα να θελήσετε να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό της ψυχαγωγίας σας, επιλέξτε ένα έπιπλο που να μην είναι πολύ «αυστηρό» στα όριά του. Πολλά έπιπλα χωράνε τηλεοράσεις από 32 έως και 67 ίντσες, πράγμα που σημαίνει ότι όταν αποφασίσετε να αλλάξετε τηλεόραση, δεν θα ψάχνετε και για έπιπλο. Επίσης μπορείτε να βρείτε έπιπλα τηλεόρασης ή σύνθετα τα οποία διαθέτουν σύστημα οργάνωσης καλωδίων, πράγμα πολύ βολικό όταν έχετε πολλές συσκευές μαζί με την τηλεόραση.

3. ΠΟΙΟΤΗΤΑ!!! (πώς αλλιώς να το τονίσουμε;)

Μιλάμε για το έπιπλο που θα φιλοξενήσει την πανάκριβη τηλεόρασή σας. ΦΥΣΙΚΑ, η ποιότητα κατασκευής είναι σημαντική!!! Με ένα σύνθετο φθηνής κατασκευής μπορεί να γλιτώσετε μερικά ευρώ στην αγορά του, αλλά αν κουνιέται, δεν θα προλάβετε να γλιτώσετε την τηλεόρασή σας την ώρα που θα πέφτει. Το έπιπλο που θα διαλέξετε θα πρέπει να είναι στιβαρής κατασκευής και σταθερό, ενώ τα συρτάρια ή οι πόρτες του θα πρέπει να ανοίγουν εύκολα, για να μην αναγκάζεται κανείς να τα τραβήξει με δύναμη, διακινδυνεύοντας τη σταθερότητα των συσκευών. Και, φυσικά, καθώς θα είναι το επίκεντρο στο σαλόνι σας, θα πρέπει να είναι αντίστοιχης κατασκευής και εμφάνισης με το σαλόνι.

4. Πήρατε μέτρα;;;

Μην υποθέσετε ότι όλα τα σύνθετα και όλα τα έπιπλα TV είναι κατάλληλα για όλες τις τηλεοράσεις. Πριν αγοράσετε, θα πρέπει φυσικά να μετρήσετε πόσο χώρο από το σαλόνι θα διαθέσετε για το σύνθετο, αλλά θα πρέπει επίσης να μετρήσετε και τις συσκευές που θέλετε να μπουν σε αυτό το έπιπλο.

Πάρτε μέτρα, πάρτε τις αποφάσεις σας, και απολαύστε το ανανεωμένο σας σαλόνι, με ατέλειωτες ώρες ψυχαγωγίας και χαλάρωσης! Cocooning time!

Ευχαριστούμε τα έπιπλα Κοσμείν (kosmin.gr) γι αυτό το άρθρο.

Το κατάστημα Επίπλων Κοσμείν προσφέρει στις αναγνώστριες του Woman Meeting Point, 30% έκπτωση για τις αγορές τους από το κατάστημα.

Διαβάσατε: Και του Σαλονιού… και του Λιμανιού