Ισιωτική Μαλλιών Διαρκείας. Ποια να Επιλέξεις;

Ποια ισιωτική μαλλιών διαρκείας (permanent hair straightening) να επιλέξεις για το δικό σου τύπο μαλλιών; Ποιες ιδιαιτερότητες παρουσιάζουν οι διάφορες μέθοδοι ισιωτικής μαλλιών; Ποια τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα της κάθε μεθόδου; Λύσε τις απορίες σου για την ισιωτική μαλλιών εδώ…και μετά αποφάσισε αν θα μπεις σε αυτή τη διαδικασία.

Ισιωτική μαλλιών

Η ισιωτική μαλλιών διαρκείας εξελίσσεται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια, τόσο με τις νέες τεχνολογίες που όλο και περισσότερο μεθοδεύουν τα τεχνικά προϊόντα ώστε να αποφεύγεται η καταστροφή της υγείας των μαλλιών, όσο και στη μόδα που εν καιρώ κρίσης, τα μαλλιά παραμένουν ίσια (στη μόδα) για ευνόητους λόγους.

Πολλές γυναίκες έχουν επιλέξει την ισιωτική μαλλιών όχι μόνο γιατί είναι στη μόδα αλλά γιατί κάνει τα μαλλιά λεία, λαμπερά και χωρίς φριζάρισμα. Το να έχεις σγουρά μαλλιά σίγουρα έχει τη χάρη του, αλλά απαιτεί χρόνο και αρκετά χρήματα για να πετύχεις ένα καλό styling… και αυτό… αν είναι η μέρα σου! Τις περισσότερες φορές καταφεύγεις στο ίσιωμα με πρέσα για να κρατήσουν περισσότερο το σχήμα τους αλλά μόλις βγει υγρασία στην ατμόσφαιρα ή ρίξει ψιχάλα, τα μαλλιά σου φριζάρουν και επανέρχονται στη θέση τους. Ένα ίσιωμα διαρκείας θα σε γλιτώσει από όλα αυτά!

Υπάρχουν 3 μέθοδοι ισιωτικής που θα βρεις στα Κομμωτήρια:

1) Η χημική ισιωτική – χαλάρωση (permanent hair relaxing)
Στη χημική ισιωτική-χαλάρωση  μαλλιών (permanent hair relaxing), χρησιμοποιούνται τα προϊόντα της γνωστής σε όλους περμανάντ. Σε αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιούνται 2 προϊόντα: α) Η λοσιόν περμανάντ που είναι αλκαλικό προϊόν  και β) το φιξάρισμα που είναι όξινο προϊόν.
Το αλκαλικό προϊόν εφαρμόζεται σε βρεγμένα μαλλιά, ανοίγει το περιτρίχιο των μαλλιών, εισχωρεί στα εσωτερικά στρώματα της τρίχας σπάζοντας τους χημικούς δεσμούς της και με τη βοήθεια του κομμωτή που χτενίζει τα μαλλιά, προσδιορίζεται το νέο σχήμα.
Μετά από μερικά λεπτά παραμονής του προϊόντος στα μαλλιά σας, ο κομμωτής το ξεβγάζει πολύ καλά και εφαρμόζει το όξινο προϊόν  (φιξάρισμα) που επαναφέρει τα μαλλιά στο φυσιολογικό ph τους και σταθεροποιεί τους χημικούς δεσμούς της τρίχας στο νέο τους σχήμα.
Πλεονεκτήματα μεθόδου:
Αυτή η μέθοδος με τα δυνατά αλκαλικά προϊόντα μπορεί να χαλαρώσει ακόμα και τις πολύ σφιχτές και ατίθασες μπούκλες.

Νέα μέθοδος ισιώματος με brazilian keratin

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και χρειάζεται φρεσκάρισμα στις ρίζες μετά από 4-6 μήνες.
Ο κομμωτής μπορεί να ελέγξει το επίπεδο χαλάρωσης των μαλλιών σου. Μπορεί να θέλεις να διατηρήσεις τις μπούκλες σου, απλά να μην είναι πολύ σφικτές.
Μειονεκτήματα μεθόδου:
Αυτή η μέθοδος, χαλαρώνει τα σγουρά μαλλιά, αλλά δεν τα αφήνει τελείως ίσια ούτε απομακρύνει το φριζάρισμα των μαλλιών.
Όπως κάθε χημική εργασία, αυτή η μέθοδος είναι βλαβερή για την υγεία των μαλλιών σας και χρειάζεται πολύ προσοχή και άριστες τεχνικές γνώσεις από τον Κομμωτή σας.

ισιωτική μαλλιών

2) Θερμική χημική ισιωτική (thermal permanent hair straightening ή thermal reconditioning ή Japanese hair straightening)

<Αυτή η μέθοδος ενισχύει το ίσιωμα με τη βοήθεια θερμικού σίδερου μαλλιών (πρέσα).Όπως και στην πρώτη μέθοδο έτσι και εδώ χρησιμοποιούνται τα 2 προϊόντα, το αλκαλικό που εισχωρεί στα εσωτερικά στρώματα της τρίχας και χαλαρώνει τους δεσμούς της τρίχας και το όξινο που επαναφέρει το ph και σταθεροποιεί το αποτέλεσμα. Η διαφορά είναι στην τεχνική και στα αποτελέσματα.
Ο κομμωτής θα σας λούσει τα μαλλιά και στη συνέχεια θα τα στεγνώσει για να εφαρμόσει τη λοσιόν ισιωτικής. Μετά τον απαιτούμενο χρόνο παραμονής ξεβγάζει πολύ καλά, στεγνώνει τα μαλλιά σας με πιστολάκι και τα ισιώνει με πρέσα. Μετά εφαρμόζει το φιξάρισμα που σταθεροποιεί τα μαλλιά στο νέο τους σχήμα και επαναφέρει το PH τουςΠλεονεκτήματα μεθόδου:
Αφήνει τα μαλλιά εντελώς ίσια και μειώνει κατά πολύ το φριζάρισμα
Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και χρειάζεται ανανέωση μόνο στις ρίζες μετά από 4-6 μήνες ανάλογα με το πόσο σγουρά είναι τα μαλλιά σαςΜειονεκτήματα μεθόδου: 

Υψηλό κόστος γιατί είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Όπως κάθε χημική εργασία, αυτή η μέθοδος είναι βλαβερή για την υγεία των μαλλιών σας και χρειάζεται πολύ προσοχή και άριστες τεχνικές γνώσεις από τον Κομμωτή σας.

3) Ημιμόνιμη ισιωτική κερατίνης (keratin hair straightening ή Brazilian hair straightening) 
killer24871Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί θερμικό σίδερο (πρέσα) στο τέλος της διαδικασίας. Είναι ημιμόνιμη και χρειάζεται ολική ανανέωση μετά από 2-4 μήνες. Είναι η μόνη μέθοδος που δεν επεμβαίνει στην εσωτερική δομή των μαλλιών. Αντίθετα, η περιεκτικότητά της σε κερατίνη (βασική πρωτεΐνη των μαλλιών) τιθασεύει, αναδομεί τα μη υγιή μαλλιά και τα προστατεύει, ενώ ταυτόχρονα, ισιώνει και λειαίνει μαλλιά που φριζάρουν. Δεν περιέχει φιξάρισμα.
Η διαδικασία έχει ως εξής: Ο κομμωτής λούζει τα μαλλιά σας και τα στεγνώνει με πιστολάκι. Εφαρμόζει την φόρμουλα κερατίνης, αφήνει τον κατάλληλο χρόνο και ξεγβάζει καλά το προϊόν. Στη συνέχεια στεγνώνει με πιστολάκι και ισιώνει τα μαλλιά σας με την πρέσα.

Πλεονεκτήματα μεθόδου:
Δεν επεμβαίνει στην εσωτερική δομή της τρίχας γιατί δεν είναι αλκαλικό προϊόν.
Είναι φιλική προς τα μαλλιά
Αφήνει τα μαλλιά ίσια, απαλά και λαμπερά
Μειονεκτήματα μεθόδου:
Κρατάει σχετικά λίγο (2-4 μήνες) και χρειάζεται ολική ανανέωση
Δεν είναι κατάλληλη μέθοδος αν έχετε δύσκολα, ατίθασα και σγουρά μαλλιά.

Κερατίνη ή Botox Μαλλιών?