Δείξε Νεότερη.. με μάλαξη προσώπου!

Όλες οι κινήσεις βήμα βήμα για μία μάλαξη προσώπου που θα σε κάνει να λάμψεις.
Η σωστή μάλαξη προσώπου αποτρέπει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ενεργοποιεί την κυκλοφορία αίματος, συσφίγγει, τονώνει και αναζωογονεί το δέρμα… με αποτέλεσμα να δείχνεις νεότερη και λαμπερή! Εφάρμοσε το μασάζ (χαλαρωτική και τονωτική μάλαξη) προσώπου 2-3 φορές την εβδομάδα και θα δεις αμέσως τη διαφορά!
Για ακόμα περισσότερη χαλάρωση και ευεξία δείτε το άρθρο Αυτοθεραπεία Reiki για Κεφάλι και Σώμα και Αυτοθεραπεία Reiki για το σώμα (2)

Κάντε έναν καλό καθαρισμό προσώπου για να μείνει το δέρμα ελεύθερο από ρύπους και μακιγιάζ.
Ανοίξτε το ράδιο αν σας χαλαρώνει και χαμηλώστε τα φώτα, θα βοηθήσει πολύ στην ενίσχυση της μάλαξης αν είστε χαλαρές.
Η μάλαξη πρέπει να ξεκινάει ήπια, η έντασή της να αυξάνεται σταδιακά και να τελειώνει πάλι ήπια. Γι αυτό επιλέγουμε να αρχίζουμε και να τελειώνουμε τη μάλαξη με θωπείες.
Οι κινήσεις πρέπει να ακολουθούν πάντα τη φορά των μυών του προσώπου και από μέσα προς τα έξω, χωρίς ποτέ να κινούμαστε αντίθετα από αυτό. Οι κινήσεις μας πρέπει πάντα να καταλήγουν έξω από το περίγραμμα του προσώπου.

Κατά τη διάρκεια του μασάζ δεν πρέπει να νιώθετε πόνο. Δεν επιτρέπεται η μάλαξη στην περιοχή του θυροειδούς
Τα νύχια των χεριών σας πρέπει να είναι κοντά για να πετύχετε τη μάλαξη χωρίς τραυματισμούς.
Κάθε κίνηση που αναφέρεται παρακάτω πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον, 4-5 φορές.
Απλώστε μία λιπαρή κρέμα προσώπου (συνήθως κρέμα νυκτός) αφού πρώτα τη ζεστάνετε στις παλάμες σας. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε λάδι για μασάζ με αιθέρια έλαια που βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος.

Οι κινήσεις που χρησιμοποιούνται για το μασάζ προσώπου είναι οι εξής:

1) Πιέσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται

  • Θωπείες. Απαλό χάιδεμα του προσώπου, χωρίς να μετακινείται το δέρμα, για να το προετοιμάσει για τις κινήσεις που ακολουθούν.
  • Ανατρίψεις. Είναι οι ίδιες κινήσεις με τις θωπείες μόνο που εδώ, η πίεση είναι μεγαλύτερη και κατά την εφαρμογή τους μετακινείται το δέρμα.
  • Κυκλικές ανατρίψεις. Οι αντίχειρες είναι σταθεροί πάνω στο δέρμα ή δεν το ακουμπάνε καθόλου και τα υπόλοιπα δάχτυλα κινούνται σχηματίζοντας μικρούς κύκλους
  • Επιβολές. Είναι σταθερές πιέσεις που γίνονται με τα δάχτυλα ή ένα δάχτυλο (αν η μάλαξη γίνει σε μεγαλύτερη επιφάνεια, τότε γίνεται με την παλάμη).
  • Ζυμώματα. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα για να εφαρμόσετε μικρά σταθερά τσιμπήματα σε όλο το πρόσωπο, έτσι ώστε να ανασηκώνεται το δέρμα. Μείνετε στην κάθε θέση για 5”. Για να μετακινηθείτε σε διπλανή θέση μετακινήστε απλά τον αντίχειρα και με τα υπόλοιπα δάχτυλα σύρτε το δέρμα προς αυτόν ή αντίστροφα.

2) Πλήξεις. Είναι κινήσεις που γίνονται με μεγαλύτερη ένταση και εναλλάσσονται γρήγορα. Αυτές περιλαμβάνουν

  • Δακτυλικές επικρούσεις. Με τις άκρες των δακτύλων ακουμπάμε όλες τις περιοχές του προσώπου γρήγορα και με ρυθμό εναλλάσσοντας τα δάχτυλα σαν να παίζουμε πιάνο.
  • Τσιμπήματα. Τσιμπάμε το δέρμα με τα δάχτυλά,  με σχετικά γρήγορο ρυθμό και αφήνουμε απότομα το δέρμα να φύγει από τα δάχτυλά μας ακολουθώντας πάντα τους μύες του προσώπου.

3) Δονήσεις. Πιέζουμε σημεία με τα δάχτυλά μας ενωμένα και δονούμε την περιοχή

Πως θα εφαρμόσετε το μασάζ προσώπου

Με θωπείες κινηθείτε ομαλά με τις παλάμες σας από το λαιμό προς το πηγούνι, Από το πηγούνι κατά μήκος της σιαγόνας εναλλάξ –  με τον δείχτη και τον μέσο δάχτυλο πάνω και κάτω, από τη μία άκρη του στόματος στην άλλη εναλλάξ- με τον δείχτη και τον μέσο δάχτυλο πάνω και κάτω, από το κέντρο του προσώπου προς τα αφτιά (σαν να ξεπλένετε το πρόσωπό σας) και από τη μία μεριά του μετώπου προς την άλλη εναλλάξ με τα χέρια. Για τα μάτια κινηθείτε από το κέντρο τους προς τους κροτάφους, ακουμπώντας με τον δείκτη και τον μέσο δάχτυλο, τα φρύδια και την περιοχή κάτω από τα μάτια αντίστοιχα.Tip: Αν για το λαιμό δεν σας εξυπηρετεί αυτή η κίνηση με την παλάμη, εφαρμόστε το χάιδεμα με την πάνω μεριά του χεριού σας.

Από αυτό το στάδιο ξεκινάμε να δουλεύουμε κάθε σημείο του προσώπου ξεχωριστά ξεκινώντας από το μέτωπο, εφαρμόζοντας με τη σειρά: ανατρίψεις, κυκλικές ανατρίψεις, επιβολές και ζυμώματα. Η σειρά που θα ακολουθήσετε είναι: Μέτωπο, μάτια-κροτάφους, μύτη και ζυγωματικά, ρινοπαρειακή αύλακα (γραμμές γέλιου) και στόμα, σιαγόνες – πηγούνι.

Αυτό ήταν το δύσκολο κομμάτι της μάλαξης προσώπου. Συνεχίστε με πλήξεις (δακτυλικές επικρούσεις, τσιμπήματα) και δονήσεις σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό για τόνωση του δέρματος.

Τέλος, κάντε απαλές πιέσεις όπως αναφέρεται παρακάτω και κλείστε με θωπείες.
Αγκαλιάστε και αγγίξτε πολύ απαλά με το ένα σας χέρι – παλάμη το λαιμό, στη συνέχεια το πηγούνι, πιέστε τα 2 μάγουλα ταυτόχρονα, τοποθετήστε τα δάχτυλα ενωμένα έτσι ώστε ο μέσος δάχτυλος να βρίσκεται κατά μήκος της ρινοπαρειακής αύλακας (γραμμή γέλιου), κάντε την παλάμες σας σαν κουτάλες και καλύψτε τα μάτια, με 2 δάχτυλα πιέστε τους κροτάφους, με την παλάμη σας πιέστε κατά μήκος το μέτωπο. Μείνετε στην κάθε θέση για 5”. Κάντε αυτές τις κινήσεις 1 φορά και τελειώστε το μασάζ με τον τρόπο που το ξεκινήσατε, με θωπείες.