Να Συγχωρέσουμε μια Απιστία;

Η απιστία προκύπτει περίπου στο 70% των ζευγαριών. Το ποσοστό είναι μεγάλο. Όλοι όσοι έχουν υπάρξει θύματα απιστίας έχουν αναρωτηθεί αν πραγματικά μπορούν να συγχωρήσουν τον σύντροφό τους. Άραγε μπορούν; Άραγε πρέπει;
Από έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν προκύπτει ότι συνολικά, το 50% των ανδρών μάλλον θα συνέχιζαν τη σχέση τους με μία γυναίκα αν τους είχε απατήσει με… γυναίκα, ενώ μόνο το 22% απάντησαν ότι θα συγχωρούσαν την απιστία με άνδρα.

Στις γυναίκες τα αποτελέσματα ήταν αντίστροφα. Αν ο φίλος τους τις απατούσε με άλλη γυναίκα, το 28% απάντησαν ότι θα συγχωρούσαν, αλλά το 21% θα χώριζαν αν τις απατούσε με άνδρα. 
Η μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences, αποφάνθηκε ότι η αντίδραση των ερωτηθέντων βασίζεται στο ένστικτο της ζήλιας. 
Οι άνδρες, συμπεραίνει η έκθεση, ένιωθαν να απειλούνται περισσότερο από έναν άνδρα αντίζηλο εξαιτίας της αβεβαιότητας για την πατρότητα, ενώ βλέπουν την ομοφυλοφιλική περιπέτεια της συντρόφου τους ως «μία ευκαιρία να συνευρεθούν ερωτικά με περισσότερες από μία γυναίκα ταυτόχρονα ικανοποιώντας την βαθιά επιθυμία των ανδρών για περισσότερες συντρόφους». (πηγή: http://www.tovima.gr)

Η απιστία βλάπτει σοβαρά την υγεία. Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στην Ιταλία, υποστηρίζει ότι η απιστία μπορεί να προκαλέσει… πονοκεφάλους, που ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο!
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του παράνομου σεξ, παρατηρείται ένας τύπος πονοκεφάλου που μερικές φορές γίνεται αφόρητος! Ο καθηγητής Λορέντζο Πινέσι της Ιταλικής Εταιρίας Ημικρανίας σημείωσε ότι αυτός ο τύπος πονοκεφάλου πλήττει περίπου το 15% του ιταλικού πληθυσμού, κυρίως τους άνδρες. (πηγή: http://www.otherside.gr)

Αλήθεια, εσύ θα συγχωρούσες την απιστία;

Απόσπασμα από σχόλιο στο www.womanstruth.gr:
…………..Ένα είναι σίγουρο, αν ο άντρας σε απατήσει, το μάθεις και τον συγχωρέσεις, δε θα σε εκτιμήσει ποτέ και δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά θα στο ξανακάνει κιόλας! Αν τον παρατήσεις όμως και συνεχίσεις τη ζωή σου, θα κλαίει και θα οδύρεται ότι εσύ ήσουν μια κυρία ενώ αυτός ένας Μ……! Αυτή είναι η εκδίκηση… αρκεί να το αντέξεις! Αν τον πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα, θα σε χωρίσει αυτός και μετά χειρότερα τα πράγματα, θα νιώθεις και τύψεις. Από την άλλη, αν τον κρατήσεις και δε θέλεις εκδίκηση, θα σε φάει το μαράζι με τη σκέψη! Μόνο στην πρώτη περίπτωση είσαι κερδισμένη! Τέλος, “συγχωρώ” για μένα σημαίνει πως έχω στην καρδιά μου χώρο για να ξεκινήσω ξανά! Αν ο σύντροφός μου με απατήσει, θα τον συγχωρήσω, δε θα του κρατήσω κακία ούτε θα ψάξω να βρω το δίκιο μου, απλά…. δε θα είμαι πια μαζί του!

Διαβάσατε:Να συγχωρέσουμε μια απιστία;

Διαβάστε όλα τα σχόλια για το θέμα “συγχωρείται η απιστία;” στο www.womanstruth.gr