Πλησιάζοντας τα 40

πλησιαζοντας τα σαραντα

Στη ζωή μιας γυναίκας υπάρχουν ηλικίες ορόσημα. Όπως τα 18 που είναι η επίσημη ενηλικίωση. Τα 30 που αλλάζει η βασική 10ετία της ανεμελιάς. Η χειρότερη όμως είναι αυτή των 40. Καταρχήν αλλάζει το σώμα. Για να χάσεις κιλά , πρέπει να κάνεις τάμα και αυστηρή δίαιτα για 2 μήνες . Για να βάλεις, αρκεί να φας 2 ξηρούς καρπούς!

Η τριχοφυΐα σου παίζει άσχημο παιχνίδι. Εκεί που δεν είχες αποκτάς και, εκεί που είχες …δάσος! Παίζει πολύ δυνατά το ενδεχόμενο να κάνεις ρυτίδες. Ναι, ναι. Είναι δείγμα πως μεγαλώνεις  και  οι εμπειρίες  έχουν αφήσει τα σημάδια τους. Για αυτό και χρησιμοποιούμε πιο δυνατά καλλυντικά για να κρύψουμε τις …εμπειρίες μας!

Οι επισκέψεις στα κομμωτήρια αποκτούν άλλη διάσταση.  Είναι ο πόλεμος μας κατά των λευκών μαλλιών.  Ανεπίτρεπτη εικόνα. Στα 30, δεν μας χαλούσε η ρίζα!

Ακόμα και ο τρόπος που ντυνόμαστε συμβαδίζει με την ηλικία. Τα ρούχα σκούρυναν, οι φούστες μάκρυναν (αλλά το ντεκολτέ επίσημο αγαπημένο!).  Γενικά η γκαρνταρόμπα άλλαξε με πιο …θηλυκά σύνολα.  Έτσι το λέμε και χαιρόμαστε!Τώρα πια, το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που γνωρίζουμε μας μιλάει στον πληθυντικό. Βγάζουμε ένα κύρος και μια σοβαρότητα, που δεν τα επιβάλουμε αλλά τα λουζόμαστε! Και τέλος σε περίπτωση που είμαστε ανύπαντρες , αποκτάμε τον τίτλο ΜΕΓΑΛΟΚΟΠΕΛΑ! Ο κοινωνικός ρατσισμός , περιμένει τα 40 μας , και σηματοδοτεί τη λήξη της κοπέλας και την έναρξη της γεροντοκόρης!

Ο πανικός του ‘θα – μείνω – μόνη’,  συνήθως καλύπτεται με ζωάκι. Στην καλύτερη, γατάκι. Στην χειρότερη 12 γατάκια !